Mededelingenblad 25 februari 2018 Mededelingenblad 25 februari 2018

2e zondag van de Veertigdagen

Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen. Ook voor hen die met ons verbonden zijn via de KerkWebRadio.

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is voor 40dagentijd – Binnenlandsdiaconaat. Steeds meer mensen in Nederland hebben tijdelijk of blijvend schulden. Alleenstaande moeders zijn extra kwetsbaar. Een moeder uit Amsterdam vertelt: ‘Ik heb geen gat in m’n hand, maar moet alles in m’n eentje regelen. Door een fout met de kinderopvangtoeslag raakte ik in de schulden. Ik durfde de post niet meer open te maken. Gelukkig heb ik nu een maatje die mij helpt.’ In 2011 heeft Kerk in Actie samen met andere kerken en christelijke organisaties het project SchuldHulpMaatje opgezet. Binnen dit project worden vrijwilligers tot ‘maatjes’ opgeleid om mensen met schulden te begeleiden en te coachen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 maatjes. Per jaar worden zo’n 6.000 mensen persoonlijk begeleid. De collecteopbrengst wordt onder meer ingezet om nieuwe maatjes te trainen, zodat zij goed voorbereid zijn op hun taak.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Orgelfonds.

Hannie Dijkstra is afgelopen donderdag in Beverwijk geopereerd aan haar maag.  De hoop is dat ze daarna weer beter kan eten.  Hoe lang ze moet blijven is nog onzeker.
Anne Wondergem moest afgelopen week, om interne bloedingen te voorkomen, een preventieve operatie aan haar darmen ondergaan.
Dhr. Hans van der Does verblijft in het  ziekenhuis in Alkmaar. Complicaties maakte dat hij van de Lauwershof weer terug moest keren naar het ziekenhuis. De behandeling lijkt succesvol.
Mevr. Mats de Jong verblijft in de Magnushof in Schagen voor herstel en revalidatie. Haar adres is: Jacob Ruijsdaellaan 30, 1741 KW Schagen.
Mevr. Van de Bijl – Smit Sibinga, Hugo-waard, is opgenomen in GGZ Hoorn, locatie Maelsonstraat 1, 1624 NP .
Mw. van Slooten is afgelopen week opgenomen in het hospice in Alkmaar.  Het bleek niet meer verantwoord om thuis te blijven wonen.
Het adres is: Hospice, Blankerhofweg 13, 1816 HG Alkmaar. Ze verblijft op kamer 8
Wij wensen de zieken thuis in ziekenhuis of verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

Zangdienst 4 maart
Zondag 4 maart is er een zangdienst in de Ontmoetingskerk, 10 minuten voor de aanvang van de dienst beginnen we met zingen.
Voorganger is Ds. Tineke van  Lente uit Hoorn. Thema van de dienst is
“ Mens je kunt meer dan je denkt “.
Muzikale medewerking wordt verleend door  het Nieuwedieper Visserskoor uit den Helder o.l.v. dhr. Alfred de Jong, organist dhr. Arie Horst.
Als u met vervoer zit, wij halen u graag op, dan kunt u bellen naar Cobi Bergsma Telnr. 5717401 of Sienie v.d. Horn Telnr. 5716179
de zangcommissie.

ALGEMEEN
Weekje weg
Van 24 februari tot en met 5 maart ben ik op vakantie.
Bij crisispastoraat kunt u terecht bij mijn collega ds. Henco van Capelleveen.
ds. Jacqueline Geertse