Een prachtige 44ste Rommelmarkt!

Op dinsdagochtend zijn we begonnen met het ontruimen van de kerk en de Brink en het opzetten van de kramen. In de middag startte de inbreng van de spullen. Auto’s met spullen reden af en aan op het pad op. Op woensdag, donderdag en vrijdag werden de ingebrachte artikelen door een flink aantal vrijwilligers op de juiste plek gezet en de kramen werden ingericht. Vrijdagochtend werden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet en om 16:00 uur ging de deur dicht. Alle voorbereidingen waren getroffen. Tijdens deze week is het altijd geweldig om te zien hoe iedereen elkaar weer ‘vindt’. De gezelligheid tijdens het ‘werk’, een luisterend oor onder het genot van een kop koffie of heerlijke soep. De Rommelmarkt is echt meer dan alleen de zaterdag. Ook de dagen voorafgaand zijn van onschatbare waarde.
Zaterdag stonden er zoals ieder jaar al vroeg mensen voor de deur. Om 8.30 uur ging de deur open; dit is altijd een spannend moment voor alle medewerkers. De dag is begonnen. Dit jaar mochten we weer een aantal nieuwe gezichten in ons ‘werknemersbestand’ opnemen, daar zijn we altijd blij mee!
Veel bezoekers van zowel binnen onze gemeente als daarbuiten wisten de markt te vinden. De foyer werd goed gebruikt voor het nuttigen van een hapje en een drankje. De ingebrachte spullen werden goed verkocht en mensen gingen met tassen vol de deur uit. Het bijzondere item van dit jaar waren de dienbladen, de ‘van Capelleveen dienbladen. Er is er nog één te koop, dus mocht u spijt hebben, dan kunt u bij de rommelmarkt commissie nog een dienblad kopen. En op aanvraag kunnen er nog meer gemaakt worden. Uiteraard allemaal voor het goede doel. Dus reden genoeg, om de aanschaf van een dienblad nog eens te overwegen. Toch?
Na een prachtige zaterdag sloten we rond 15:00 uur de deuren. Dit jaar werden de restanten op zaterdag opgehaald door een andere kringlooporganisatie. Die van vorig jaar zag het eenvoudigweg niet zitten.
De restanten van de Rommelmarkt waren gegund aan Kringloopbedrijf Tol uit Egmond aan de Hoef. De narigheid begon op zaterdagmiddag 15.00 uur, toen het bedrijf met onvoldoende capaciteit verscheen. Het gevolg was dat de rest tijdelijk naast de kerk moest worden opgeslagen.
Op maandag kwam er maar 1 wagen en werden alleen de voor het bedrijf interessante artikelen mee-genomen. Uiteindelijk eindigde het contact met het bedrijf met een “een hoorn op de haak” en hebben wij zelf de restanten naar de stort in Heerhugowaard gebracht. Met dank aan de vrijwilligers en de onderhoudsploeg van de Brink was op dinsdagmorgen alles afgevoerd.
Volgend jaar beter. De 45ste rommelmarkt staat gepland voor 13 april 2019. Heel graag tot dan!!
Tijdens de ‘feestavond’ mochten de goede doelen een woordje doen en werd de opbrengst bekend gemaakt. De opbrengst van de Rommelmarkt van 2018 is: € 11.427,11! De drie goede doelen van dit jaar (Stichting Biblionef, Stichting Leeuwenzorg en Perspective 3000) ontvingen op de feestavond allen een waardecheque t.w.v. € 1850,-. Ze waren allen verrast door dit mooie bedrag. De avond werd aangekleed door overheerlijke, gratis hapjes van Toko Tante Annie. Haar project was vorig jaar een van de goede doelen.
Namens de Rommelmarktcommissie, Annemarie Kat-van Dis