Musicalgroep PKN Heerhugowaard

Musicalgroep PKN Heerhugowaard is een groep zangers/toneelspelers die sinds 2000 ongeveer eens in de twee jaar een musical op de planken brengt. Ging het initiatief eerst nog uit van het dichter bij elkaar brengen van gereformeerden en hervormden, inmiddels, in de tijd van eerst “Samen op weg” en nu PKN, is dat niet meer nodig. Toch is de eerste gedachte voor een groot gedeelte overeind gebleven. Want als werkgroep willen wij mensen bij elkaar brengen om samen te zingen en toneel te spelen vanuit ons geloof. Daarom gaan al onze musicals ook over een belangrijke bijbelse figuur.

Het leuke van deze musicals is dat deze geschikt zijn voor een breed publiek, zodat onze groep bestaat uit mannen, vrouwen, jongens en meisjes van 6 tot 80 jaar! Maar het allerbelangrijkste is wel dat we heel veel plezier hebben. Natuurlijk is er bij ons, net als bij ieder ander goed huwelijk, wel eens wat gerommel en gemopper (voornamelijk als de deadline dichterbij komt), maar dat kan de pret niet drukken. En dat stralen we dan ook uit! Dat blijkt ook wel als je weet dat tot nu toe elke voorstelling nog uitverkocht is geweest, wat inhoudt dat we per musical toch gauw zo’n 600-700 bezoekers hebben.

De eerste musical was  “Jakob”, opgevoerd in maart 2002. Na “Jakob” volgde in 2004 “Jozef”. Hierna werd het even stil. Was er nog wel genoeg animo, wie ging de kar trekken? Uiteindelijk heeft dat in 2007 geresulteerd in een nieuwe werkgroep, “Musicalgroep PKN Heerhugowaard”, met nieuwe leden en een andere opzet. Al snel volgden “Mozes” en twee jaar later “Paulus”. In 2012 hebben wij onze meest recente productie “SauL” uitgevoerd. In al die jaren staan wij onder de muzikale leiding van Elma Bandstra. Vanaf 2013 is de samenstelling van de werkgroep naar zijn huidige vorm gewijzigd en gaan we weer hard aan de slag voor een nieuwe musical in 2014!

In de aanloop naar een nieuwe musical oefenen wij elke maandagavond van 20.00-22.00 uur in de Stationswegkerk te Heerhugowaard.

Meer informatie kunt u vinden op www.musicals-pkn-heerhugowaard.nl. U kunt ook een mail sturen naar

Catkidskring & Tussenjeugd Catkidskring & Tussenjeugd

Welkom bij de Catkidskring en de Tussenjeugd van de Protestante gemeente te Heerhugowaard!

De opzet van deze groepen voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar is om samen te groeien in Geloof. De Catkidskring voor kinderen van 10 tot 12 jaar komt 1x per 2 weken bij elkaar op donderdagavond van 18:45 tot 19:45 uur, en de
Tussenjeugd voor de jeugd van 12 tot 15 jaar komt 1x per 2 weken bij elkaar op woensdagavond van 18:45 tot 20:15 uur.

Tot ziens. Marcel en Debora Molenaar

Jeugdkerk Jeugdkerk

Jeugdkerk
Ben je tussen de 12 en 16 jaar?  Dan is er voor jou elke maand (behalve juni, juli en augustus) Jeugdkerk.

Altijd om 11.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg.  Zie mededelingenblad en Op weg voor de data. Wil je een uitnodiging per e-mail? Schrijf ons dan even een mailtje.

Elke keer een ander onderwerp, waarbij jouw ideeën van harte welkom zijn. We doen veel met leuke werkvormen, muziek en de beamer. In juni waren we ook met een groep naar de EO jongerendag in Arnhem.

Van harte welkom en tot ziens!
De leiding van de jeugdkerk: Erna, Marion, Judith en Karel.