Protestantse gemeente Heerhugowaard

Kerkdiensten 2014

JAARROOSTER KERKDIENSTEN 2013

Kerkdiensten met bijzonderheden en voorgangers in de Ontmoetingskerk en Basisschool "De Vlindertuin".

Ontmoetingskerk, Middenweg

Op 11 februari 2010 zijn de Gereformeerde kerk Heerhugowaard en de Hervormde gemeente Heerhugowaard-Veenhuizen middels een fusie aan elkaar toevertrouwd en vormen zij de Protestantse gemeente te Heerhugowaard.

Op zondag komen we als gemeente bij elkaar in de Ontmoetingskerk, Middenweg 168. Er zijn twee diensten: in de eerste dienst, om 09.30 u. is het karakter van de dienst wat traditioneler dan die van de tweede dienst om 11.00 u. Hiermee wordt ingespeeld op vragen van gemeenteleden naar meer variatie in de kerkdiensten. Jaarlijks wordt 4 à 5 keer de tweede dienst verzorgd door de liturgiegroep. De commissie zangdiensten verzorgt vijf keer per jaar een zangdienst, die om 19.00u. begint. Soms vervalt de tweede dienst, met name als er in de eerste dienst een gastvoorganger is. Kijkt u a.u.b. op het rooster op deze site of in het kerkblad OP WEG voor de meest actuele gegevens.

Op de eerste zondag van de maand (behalve in juli, augustus en november) wordt de tweede dienst gehouden in de basisschool "De Vlindertuin", Cornelia van Arkeldijk 24.

Maandelijks wordt er tijdens de tweede dienst Jeugdkerk (voor jeugd vanaf het voortgezet onderwijs) gehouden in de Metro (zie Jeugd & Jongeren). In principe is dit op de derde zondag van de maand, maar kijk voor de zekerheid vooraf even in ons kerkblad OP WEG.

Tijdens beide diensten is er kinderoppas en kindernevendienst in "de Brink", achter de kerk. Tussen de twee kerkdiensten is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en vooral: elkaar te ontmoeten! Tijdens een dienst in de Vlindertuin is er vóór de dienst koffiedrinken, is er voor de jongste kinderen oppas aanwezig en de overige kinderen krijgen een activiteit aangeboden tijdens de dienst.

De Vlindertuin

Basisschool "De Vlindertuin"

actie Voedselbank
datum en tijdstip 28-09-2014 om

Benefietconcert Ilmotiook
datum en tijdstip 03-10-2014 om

Doop, begrafenis, huwelijk, mutaties
Heeft u vragen over in- of uitschrijving, of de mogelijkheden voor een huwelijk, doop of begrafenis? Kijk dan bij Informatie.

Onder 'downloads' vindt u het vernieuwde beleidsplan voor de komende 4 jaar.

Projectgroep Gebouwen
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Projectgroep Gebouwen? Klik dan hier om de meest actuele nieuwsbrief te lezen!

Leer ze nog beter kennen!
Altijd al willen weten wat die vertrouwde gezichten nu eigenlijk allemaal doen voor onze gemeente? Lees het in "De Pen" en kom te weten hoe zij zich inzetten voor onze kerk! Vindt u het leuk te vertellen over uw bezigheden voor de gemeente? Meldt u dan aan om ook een stukje te schrijven.

Liturgie downloaden?
Wilt u een liturgie van een dienst downloaden? Dit kan! Onder het hoofdstuk Downloads vindt u de meest recente liturgie.

Veenhuizer kerkje
Wilt u meer te weten komen over het Veenhuizer Kerkje? Kijk dan bij Downloads voor de geschiedenis van het kerkje en het praalgraf!

Financiële Zaken
Nu nieuw op de site: alle financiële informatie over onze gemeente is hier te lezen!!

Mededelingenblad
Wist u dat u wekelijks het actuele mededelingenblad kunt lezen op deze site? Klik op de knop "mededelingenblad" in het menu aan de linkerzijde van deze pagina en bekijk het nieuwste mededelingenblad! Onder deze knop vind u ook het archief; alle mededelingenbladen van afgelopen weken kunt u hier terugvinden.

De website staat onder redactie van de Taakgroep Communicatie.
Wanneer u aanvullingen, vragen, suggesties heeft kunt u ons mailen via deze link!