A festival of Lessons and Carols

Op dinsdag 18 december voert Oecumenische Zanggroep Echo zijn Carols uit in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg te Heerhugowaard. De uitvoering begint om 20.30u, de kosten voor de entree zijn €10,00. De zaal is open om 20:00 uur.
Het programma bestaat uit een samenstelling van Engelse, Franse, Duitse en Nederlandse liedteksten. De Carols worden afgewisseld met lezingen uit het oude en nieuwe testament, over de geboorte van Jezus Christus.  Deze Bijbellezingen worden door voorgangers van kerkgemeenschappen uit Heerhugowaard en omgeving voorgelezen. Zo willen we het oecumenische karakter van het festival versterken.
Muzikale medewerking zal worden verleend door de vaste pianiste Joke Tuinema, Cor Docter neemt de orgelpartijen voor zijn rekening. Chantal van Hamersveld-van den Dungen en Theo Kostelijk, begeleiden respectievelijk op fluit en trompet.
Het geheel staat onder de enthousiaste en bezielende leiding van Erwin de Ruijter.

Traditioneel wordt het festival begonnen met het bekende “Once in Royal Davids City”  waarmee het koor het kaarslicht en de kerstsfeer de kerk in brengt. Het publiek doet actief mee aan het festival, omdat zij bij een flink aantal Carols een couplet of refrein mee kan zingen.
Na deze Carols kunt u onder het genot van een drankje terecht in het Ontmoetingscentrum de Brink.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de Carols in Heerhugowaard te beluisteren, dan is er nog een mogelijkheid om dat op zondagavond 16 december in Warmenhuizen (avonddienst, aanvang 19.30 uur) of 23 december in Schoorl (ochtenddienst, aanvang 10.00 uur) te doen. Beide in de plaatselijke PKN-kerken. De entree is hier gratis, wel willen wij u wijzen op de deurcollecte (de kosten van de diensten worden uit deze collecte betaald)

Kaarten voor de 18 december zijn te verkrijgen aan de deur of in de voorverkoop via
Inge Fukkink- Bordes via tel: 06 -15607255, mailadres:
Ineke de Boer via tel:  06- 24134553, mailadres: