Actie: Wij lopen nog een keer mee met Talitha Kum Actie: Wij lopen nog een keer mee met Talitha Kum
Het weeshuis is actief sinds 2005 en bestaat nu dus ongeveer 15 jaar. Om het huis te kunnen laten functioneren is er geld nodig. Voor de hulp waren zij afhankelijk van lokale sponsors en externe sponsors. De externe sponsors kwamen voornamelijk uit Italië. Veel van de kosten gaan naar schoolgeld, ziektekosten, personeel en de kosten voor brandstof en voedsel. Toen kwam de Covid19 crisis. De economie in Italië stort in maar ook deze in Kenia. Bijna alle sponsors haken af. Dus het personeel is weg gestuurd aangezien er geen geld meer is om ze te kunnen betalen. Gelukkig zijn nu de scholen dicht waardoor de grootste kostenpost onderwijs ook even wegvalt. De lokale bevolking doet alles wat ze kunnen om hen te steunen maar…..ze kunnen wel een steun in de rug gebruiken.

Waar de corona crisis hier sporen van verdriet achterlaat is dat in vele landen nog vele malen erger. De wereld staat vaak in brand. Lock down betekend daar, geen werk, geen geld, geen eten. Het grootste probleem in deze landen is niet hoeveel mensen er zullen sterven aan corona maar hoeveel mensen er zullen sterven aan honger. Er zijn wereldwijd zoveel mensen die onze hulp kunnen gebruiken en die wij in Jezus naam mogen helpen. Met deze broeders en zusters mogen wij samen de maaltijd vieren. Als we de vijf broden en de twee vissen eerlijk delen hebben we allemaal te eten en zijn we allemaal voldaan.:

We willen met een korte actie proberen of we 5000 euro bij elkaar kunnen sparen om onze broertjes en zusjes en onze kleinkinderen in geloof kunnen helpen. Dit bedrag zal ze lucht geven om de ergste crisis door te komen. Ik zeg altijd maar: we kunnen de wereld niet redden, dat is niet aan ons. Het zal een druppel op een gloeiende plaat zijn. Maar als die druppel op jouw hoofd beland met de zegen van de Heer is het een regen van weldaad. Wij zijn gezegende mensen dat we dit voor andere mensen mogen /kunnen doen.

U kunt uw gift overmaken naar rekening NL84 INGB 0008 5693 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Heerhugowaard o.v.v. Talitha Kum. 

Namens de diaconie en de zusters van Talitha Kum alvast hartelijk dank, Rob de Visser  
 
terug