Actie Amnesty International

Actie Amnesty International
De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, ondertekend door bijna alle landen op de wereld, is de basis van Amnesty International, opgericht in 1961, ter ondersteuning van mensen (geweldloos) die opkomen voor het handhaven van die rechten. In het kader daarvan hebben de afdelingen Alkmaar, Zaanstad, Schagen-Hollands Kroon en Dijk-en-Waard een fototentoonstelling uitgeschreven die op dit moment te bezichtigen is in onze bibliotheek. Een van deze foto's geeft bij uitstek aan wat zo belangrijk is binnen die rechten: het opkomen bij verkiezingen.

Elke dag zien we schendingen van dit soort rechten, soms subtiel door kleine wetswijzigingen, soms heel grof, zoals in Rusland.
Vandaag willen we u vragen om, naast een bijdrage in de diaconiecollecte, een petitie te ondersteunen, waarbij de Russische regering wordt opgeroepen om Lilia Chanysheva vrij te laten, die werkte voor Aleksei Navalny.  Net zoals Navalny, inmiddels wereldberoemd, maar langdurig gevangen, vanwege zijn gedurfde en gevaarlijke oppositie tegen Poetin, kan zij 10 jaar cel krijgen, omdat zij niets anders heeft gedaan dan haar recht op vrije meningsuiting uitoefenen.

Teken de petitie

Namens de werkgroep van Amnesty International,
Jaap de Fockert
info@dijkenwaard.amnesty.nl
 
terug