Amnesty’s Write for Rights in Heerhugowaard en Obdam

Amnesty’s Write for Rights in Heerhugowaard en Obdam
In de periode rond deze datum voeren wij actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. 
Dat doen we in Heerhugowaard en Obdam op diverse locaties: In de bibliotheek aan het Stadsplein op dinsdag 10 december, in de pastorie van de H. Hartkerk in De Noord op zaterdag 7 december, in De Brink (Obdam) op dinsdag 10 december (alleen 's morgens). Daar kunt u vanaf een uur of 9 terecht om voor één of meer van deze jongeren een ondersteunende brief te schrijven, een groetenkaart te zenden, of een handtekening onder een petitie te zetten.

Maar ook in de kerk kan dat. Mensen van Amnesty Heerhugowaard e.o. staan op 8 december klaar om uw handtekening te vragen voor een van deze jongeren, Nasu Abdulkaziz in Lagos (Nigeria). Slopers hebben zijn wijk platgewalst en protesterende bewoners verjaagd en zelfs 9 mensen doodgeschoten. 30.000 mensen raakten hun huizen kwijt. In de petitie wordt de regering van Nigeria opgeroepen deze zaak te onderzoeken en de mensen hun recht op wonen terug te geven. 

Voor meer info:

Eric ten Napel

Jaap de Fockert
terug