Compassion Compassion
Een aantal kernpunten zijn:
Voor kinderen:
Wij richten ons niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. We helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.
Holistisch:
Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindsponsorprogramma worden de kinderen op al deze gebieden begeleid om hun van God geven talenten te ontdekken.
Jezus centraal:
Jezus staat centraal in ons werk, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengen we kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien.
Via de kerk:
Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. We helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen en zo de liefde van Jezus te laten zien.
De voorzitter van Compassion Nederland is Thiemen Westerduin. Thiemen heeft op YouTube een indringend interview gegeven over armoede. Ik nodig u/jou uit  om de website van Compassion te bekijken https://www.compassion.nl en het interview van Tiemen Westerduin te vinden door op You Tube te zoeken op het verhaal van Tiemen (zeer kwetsbare kinderen). https://www.youtube.com/watch?v=b0DH6vWBfNQ Misschien wordt je geraakt en denk je hier kan ik iets mee.
Rob de Visser
terug