Corona en mary's meals, Nieuwe nieuwsbrief

Corona en mary's meals, Nieuwe nieuwsbrief
Lieve vrienden,
Ik hoop dat het deze nieuwe week jou en je geliefden goed gaat.
Tot mijn verbazing is dit al de negende van deze wekelijkse updates. Tijd, en het verstrijken ervan, is een van de dingen die dit seizoen zo anders aanvoelen. Toen ik de eerste schreef, had ik zeker niet voorzien dat Covid-19 negen weken later nog steeds zo'n diepgaande impact zou hebben op bijna elk aspect van het leven en ook op deze missie van Mary’s Meals. Ik weet zeker dat we allemaal een diep verdriet ervaren als we het leven van onze jongeren 'in de wacht' zien staan, de pijn van scheiding van familie en vrienden, de catastrofale nieuwe economische tegenspoed die zoveel gezinnen ondergaan , het verlies van banen, de angst en onzekerheid overal waar we kijken.
Dit is een verontrustende realiteit. Maar we zijn ook getuige van een aantal werkelijk buitengewone, wonderbaarlijke nieuwe dingen, ook bij onze missie. Als iemand negen weken geleden had gezegd dat we onze leveringsmodellen inmiddels opnieuw hadden uitgevonden, ze met de regeringen hadden afgesproken en een manier hadden gevonden om bijna alle kinderen van ons programma te voeden, denk ik niet dat ik ze geloofd zou hebben.
Maar dit is in feite gebeurd. Nu de regering van Liberia vorige week onze plannen heeft goedgekeurd, is er een plan om ervoor te zorgen dat bijna alle kinderen in onze programma's over de hele wereld thuis gevoed blijven worden!
Dit is de realiteit, het zijn niet alleen ambities, dromen of gewenste dingen. Het is mogelijk gemaakt door de ongelooflijke dingen die iedereen die deel uitmaakt van onze missie doet. Over al deze dingen mogen we  dankbaarheid zijn en vol vreugde . Ze laten ons opnieuw zien hoe speciaal deze familie van Mary’s Meals is. Het is een familie die een beetje anders is, een familie die ons blijft verrassen. Herhaaldelijk de normen en verwachtingen in de war brengt. Het is een gezin dat altijd bereid is zich aan te passen en nieuwe manieren te leren. Ik weet zeker dat velen van ons tegenwoordig nieuwe vaardigheden hebben opgedaan. Persoonlijk ben ik best trots op mezelf omdat ik eindelijk contact heb gemaakt met sociale media. Jarenlang reisde ik de hele wereld over om met allerlei soorten publiek over Mary’s Meals te praten en nu merk ik dat ik dat plotseling niet meer kan. Maar ik kan niet ophouden te praten over Mary’s Meals! En dus (met de hulp van de jongere leden van mijn familie) heb ik een Instagram-account aangemaakt. Ik realiseer me dat het grootste deel van de planeet lang geleden een manier heeft gevonden om dat soort dingen te doen, maar voor mij lijkt het een behoorlijk verbazingwekkende persoonlijke prestatie.
In sommige opzichten voelt het alsof veel dingen, die anders jaren zouden duren om zich te ontwikkelen, in deze paar korte weken zijn bereikt. Maar we kunnen niet stilstaan. Deze ongelooflijke prestaties zouden zonder uw steun gewoon niet mogelijk zijn geweest. Na al die jaren kan ik niet beweren dat ik het wonder van Mary’s Meals volledig begrijp. Maar ik weet nu, nog intenser, dat deze kleine liefdesdaden, jouw kleine liefdesdaden, helemaal niet klein zijn. Elk van deze daden hebben gevolgen die over de oceanen heen en van generatie op generatie gaan. Ze maken het leven van talloze kinderen en gezinnen zo veel beter en samen wijzen ze ons op iets dat veel groter is dan ons allemaal. In mijn bericht op Paaszondag beschreef ik ons als de die kinderen in Afrika die elke ochtend een stokje naar school brengen om bij te dragen aan het vuur dat de pap kookt. Het vuur dat Mary’s Meals is, is zeker niet uitgegaan! Het is eerder veel feller dan ooit, het verzacht somberheid en verlicht deze langdurige nacht tot het ochtendgloren. En die dag zal inderdaad komen.
Dank u, Magnus

De oorspronkelijke tekst inclusief een filmpje met deze toespraak van Magnus is te vinden op:
https://www.marysmeals.org.uk/message
Ter bemoediging en inspiratie ook een lied van Kinga Ban. Ze heeft dit lied geschreven en ingezongen in de laatste weken voordat zij op 6 mei 2019 overleed. 
https://www.youtube.com/watch?v=EE1e99xipuk

 
terug