DE ONTMOETINGSKERK LUIDDE DE NOODKLOK

VOOR VLUCHTELINGENKINDEREN IN GRIEKENLAND
Op dinsdag 29 september om half tien ’s ochtends luidden kerken in heel Nederland 8 minuten en 20 seconden, dat is precies 500 tellen, de kerkklokken.
Meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie #500 kinderen (www.500kinderen.nl) vinden dat Nederland 500 minderjarige asielzoekers op zou moeten nemen uit de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.
De petitie werd dinsdag om half tien door 12 organisaties, waaronder VluchtelingenWerk, Defence for Children, Stichting Vluchteling en Kerk in Actie overhandigd aan de woordvoerders asiel & migratie van de Tweede Kamer. In Den Haag werd daarna in de Grote of Sint Jacobskerk een wake van 30 minuten gehouden. Waken, wakker blijven, alert blijven en oog hebben voor mensen in nood. Laten we ons hart openen voor de kinderen uit Griekenland!

Wie in onze kerk zéker wakker bleven, waren drie mannen van de klusploeg. Niemand wist dat zij in de toren bezig waren toen de klokken door een van de kosters werden geluid. 500 tellen duurt dan best wel lang! U zult begrijpen dat ze daar niet op hebben gewacht...