De sobere maaltijden keren terug

Toch is het goed om in de veertigdagentijd iets aan vasten te doen. Met nadruk ‘iets’, want soep en brood vormt nog steeds een prima en lekkere maaltijd. Deze periode van het kerkelijk jaar treden we even uit het vanzelfsprekende en staan stil bij het feit dat de dingen die wij heel gewoon vinden voor heel veel mensen in onze wereld onbereikbaar zijn. De sobere maaltijden helpen om die verbondenheid te ervaren.
De voorbereidingsgroep Samen voor Kenia organiseert vier sobere maaltijden in de veertigdagentijd. Aan deze maaltijden gaan geen grote inleidingen vooraf. Na een korte opening  gaan we gewoon eten. De onderlinge verbondenheid en de verbondenheid met  het project van Share in Kenia staan centraal. Na de maaltijd is er dan ook een collecte om het project ‘Samen voor Kenia’ te steunen.
De data zijn: 14 maart, 21 maart, 28 maart en  4 april. Vanaf 7 maart ligt er een intekenlijst in de kerk, want we willen wel graag weten hoeveel mensen wij ongeveer kunnen verwachten. Het voorkomen van verspilling is ook een onderwerp in deze tijd. De maaltijden beginnen om 18.00 uur.
Henco van Capelleveen