De website in beweging De website in beweging

Dit hield wel in dat de webmaster er ineens een nieuwe pagina bij moest bedenken, waarop meteen al het Corona gerelateerde nieuws kan verschijnen als u onze site bezoekt. Een hele puzzel, maar het is gelukt. Als u een aanvulling op deze pagina heeft, kunt u dat mailen aan: info@pkn-heerhugowaard.nl . Deze pagina is tijdelijk zolang er behoefte aan is.

De webmaster wordt vaak bijgestaan door de coördinator Communicatie, die ook als vervangend webmaster optreedt, zeker ook om de continuïteit in de opmaak van de site te behouden. Vorige week heeft  zij de Zondagsbrief gemaakt en op een andere manier dan we gewend waren op de site geplaatst. Dat opende voor mij perspectieven om het voor u, als (potentiele) bezoeker van de site, makkelijker, maar vooral duidelijker te maken. Ook dat kost  tijd en de trouwe bezoekers moeten het even anders doen. Nu eerst de veranderingen:

De Zondagsbrief.
De Zondagsbrief werd als een blok tekst, met nagenoeg geen opmaak, op de site geplaatst. In de kerk wordt op zondag echter een mooi opgemaakt boekje verstrekt dat wij u, als bezoeker van de site, niet willen onthouden. Als we volgend jaar 1 maart op het menu ‘ZONDAGSBRIEF’ kijken zien we 12 blokjes met 4 of 5 Zondagsbrieven met een mooi plaatje staan en is het ‘ARCHIEF ZONDAGSBRIEF’ verdwenen. Als u op een datum van de Zondagsbrief klikt, opent zich een nieuw scherm met een pdf-bestand, waar u de brief kunt lezen, downloaden en uitprinten.

De Liturgie.
In het verleden stond op submenu ‘OP ZONDAG>KERKDIENSTEN>Liturgieën’ een bericht waar u onder het menu
‘OP ZONDAG>DOWNLOADS OP ZONDAG’ de liturgie kon downloaden. Nu vindt u in het blokje ‘Liturgieën’ één of meer liturgieën, als u er op klikt zal, evenals bij de Zondagsbrief, zich een nieuw scherm openen met de liturgie. Weliswaar ontdaan van de teksten en notenbalken, i.v.m. de licentie van het Liedboek online.

Jaarrooster kerkdiensten.
Het Jaarrooster kerkdiensten stond onder het menu ‘OP ZONDAG>DOWNLOADS OP ZONDAG’ Dat jaarrooster is ook onder het submenu ‘OP ZONDAG>KERKDIENSTEN>Jaarrooster kerkdiensten’ direct te lezen en te printen.
Hierdoor zal het menu ‘OP ZONDAG>DOWNLOADS OP ZONDAG’ binnenkort komen te vervallen.

Menu ORGANISATIE.
Onder het menu ‘ORGANISATIE’ vindt u de taakgroepen met één of meerdere submenu’s en helemaal onder aan het submenu ’DOWNLOADS ORGANISATIE’. Ook dit menu zal gaan verdwijnen of op dit moment verdwenen zijn. Alle bestanden die in dit menu te downloaden zijn, zullen direct in de tekstblokken van de Taakgroepen te lezen, of te printen zijn, precies zoals bij de liturgieën en het jaarrooster kerkdiensten.

Met de oproep, de website te bezoeken en er flink op rond te neuzen, besluit ik deze toelichting.
Graag tot ziens op de site,

Gert Langelaar
webmaster