Taizé-viering

De Taizé-vieringen onderscheiden zich van andere vieringen door eenvoud, gemakkelijk mee te zingen korte liederen die verschillende malen herhaald worden, passende teksten, korte meditaties, gebeden, stilte, een lichtceremonie en een passend aandacht centrum. Ze worden al diverse jaren gehouden onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Schermer e.o.
“Regenboog” is het thema van de Taizé-viering op 17 maart a.s. waarover de Taizé werkgroep werd geïnspireerd: Het leven is als een regenboog, je hebt regen en de zon nodig om de kleuren te laten verschijnen. Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou. Als het regent zoek dan naar de regenboog, als het donker is zoek dan naar de sterren.
Deze avond staat deze viering onder muzikale leiding van harpiste Caitlyn Immerzeel.
Taizé is een klein plaatsje in Bourgondië, Frankrijk. Sinds 1940 is daar een oecumenische gemeenschap ontstaan waar jaarlijks duizenden mensen, vooral jongeren bijeenkomen. Licht speelt tijdens deze viering een belangrijke rol en deze avond zijn we dan ook in de gelegenheid een kaarsje te ontsteken maar ook een gebed /voorbede uit te spreken voor een naaste of voor ons zelf. U kunt zich hier thuis al op voorbereiden.
We zijn een klein uurtje bij elkaar in een sfeervolle kerk en daarna is er gelegenheid na te praten met een kop koffie of thee.
U bent van harte welkom bij deze viering.
Wij zien u graag!

Vriendelijke groet van de Taizé-werkgroep