Fietsproject Kinderen AZC Heerhugowaard

Fietsproject Kinderen AZC Heerhugowaard
We werken op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.
Met 4 man moesten we het project van de grond af opbouwen. Letterlijk, er was niets, behalve 2 containers. Er is voor ons een bouwkeet aangekocht van 10x3 meter. Die moest hersteld met grondplaten en ingericht.
Ook moesten er nog veel onderdelen uit AZC Alkmaar overgebracht worden.
Verder hebben we contact gezocht met Interkerkelijk centrum Enjoy met de vraag of we daar onze fietsen te koop mochten brengen. Enjoy heeft een ruimte aan de Deimoslaan en ze verkopen al kleding en schoenen aan asielzoekers en de minima van HHW voor een hele lage prijs.
Dat was een gebedsverhoring zei projectleider Hanja Jongh. Inmiddels hebben we al 15 fietsen en een driewieler afgeleverd waarvan al een deel is verkocht voor een hele lage prijs(€ 20)
Ook hebben we 10 fietsen klaargemaakt voor les aan vrouwen uit Iran en Afghanistan. Dat wordt gedaan door 2 gepensioneerde politieagenten.
Er is nog veel werk te doen:
- Schoolgaande kinderen  tussen12-18 jaar krijgen fietsen van ons op borgcontract. 
Dat systeem is op AZC Alkmaar uitgedokterd met medewerking van de Rotary Heiloo die € 4000 hebben gedoneerd. Er wordt € 30,- van hun toelage ingehouden. Ze krijgen een fiets en als ze die goed beheren krijgen ze dat weer terug als ze weggaan.
We gaan dit zelf uitgeven en administreren. Er zijn 35 kinderen die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Eerst uitzoeken of ze al goede fietsen hebben!
- Oude fietswrakken demonteren of herstellen.
- Ieder kind kan met pech aan zijn fiets bij ons langs komen en dan maken we het.
De kosten hiervoor hopen we te compenseren met de fietsverkopen.
Van de financiële administratie doen we verantwoording aan de diaconie van zustergemeente Alkmaar. Die heeft zich hiervoor bereid verklaard.
Rest ons God dankbaar te zijn voor zo’n geweldige start.
Laatste vraag: Wilt u aan ons blijven denken en steunen, we kunnen niet zonder. Kinderfietsen zijn zéér welkom

Hartelijke en vrolijke groet uit “ons” AZC!

Theo Bruin, vrijwilliger  AZC Heerhugowaard. Namens fietsteam HHW
Westerweg 27     1851 AA Heiloo
072 5124202         06 10 19 68 85

 
terug