Hartenkoekjes Hartenkoekjes

Hartenkoekjes ♥

Op Moederdag je moeder verwennen met zelfgemaakte hartenkoekjes is natuurlijk het allerleukst!
De frisse frambozenjam zorgt voor leuke roze hartjes. Zoete liefde voor mama! 

Ingrediënten:
•    200 gr zelfrijzend bakmeel
•    100 gr roomboter
•    125 gr suiker
•    1 eetlepel vanillesuiker
•    1 ei
•    Snufje zout
•    2 el cacao
•    4 el frambozenjam
•    Wat bloem om het deeg mee te bestuiven (alles op kamertemperatuur)

Extra benodigdheden:
•    2 hartenkoekjesvormen (een kleine en een grote)
•    Bakpapier
•    Bakplaat
•    Deegroller

Bereidingstijd: 30 minuten Baktijd: 15-20 minuten Temp: 150°C
Roer de boter zacht in een beslagkom. Voeg de meel en het ei toe.
Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met een mixer met deeghaken.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Kneed de cacao helemaal goed door één deel deeg.
Laat beide stukken deeg verpakt in plasticfolie ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.
Als je een heteluchtoven hebt, verwarm dan de oven voor op 150 graden (bij een elektrische oven 170 graden en bij een gasoven stand 3). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg met de cacao uit tot een dunne plak van ca. 3 mm dik. Steek hieruit zoveel mogelijk grote harten en leg deze op het bakpapier.
Rol nu het lichte deeg tot een grote plak en steek daar grote harten uit. Steek vervolgens kleine hartjes uit de grote harten. Leg voorzichtig de open harten precies passend op de dichte donkere harten.
Vul de hartvormige holte met een theelepel jam.
Bak de koekjes in 15-20 minuten licht zandkleurig. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

Tips:
•    Geen deegroller? Gebruik een wijnfles waarvan het etiket af is geweekt.
•    Je kunt deze koekjes natuurlijk ook met andere vormpjes maken dan hartjes
•    De uitgestoken hartjes kun je ook los (mee)bakken. Let er wel op dat ze sneller gaar zullen zijn dan de dubbele harten
•    Ook lekker met aardbeienjam.
•    Voeg wat merg van half vanillestokje toe aan het deeg voor extra smaak.
 
terug