Houdbare Voedingsmiddelen

De economie mag dan fors aantrekken, in Heerhugowaard zijn nog altijd 50-60 huishoudens die een pakket ontvangen. Het gaat om mensen die om uiteenlopende redenen aan lager wal zijn geraakt. Een nare echtscheiding, een gedwongen huisverkoop, of geestelijke problemen. Het kan van alles zijn. Deze mensen zijn afhankelijk van de voedselbank voor hun eerste levensbehoeften.

Aangezien de voedselbank steeds minder goederen ontvangt van de groothandel en de supermarkten, kost het de voedselbank steeds meer moeite  om volwaardige pakketten voor hun cliënten samen te stellen. Daarom is er vooral behoefte aan groenten of soep in glas of blik en houdbaar broodbeleg.
Daarnaast zijn andere lang houdbare voedingsmiddelen, zoals koffie, thee, ontbijtkoek, rijst, pasta, pastasauzen welkom.
Daarnaast houdt Stichting Platform Armoedebestrijding in samenwerking met de kerken en moskeeën in Heerhugowaard een  geldinzamelingsactie die ten goede komt aan kinderkledingbonnen voor deze gezinnen. Met deze bon ter waarde van 50—70 euro kan kinderkleding  worden gekocht bij een kledingzaak in Middenwaard.  De bon kan alleen worden gebruikt voor kinderkleding tot 13 jaar. De afgelopen jaren bleek deze bon een groot succes.

Stationswegkerk
Doneren voor de kledingcadeaubon kan via rekeningnummer NL16 ABNA 0472263978 ten name van Stichting Platform Armoedebestrijding, onder vermelding van kledingcadeaubonnenactie.
 Houdbare voedingsmiddelen kunnen  worden ingeleverd op 13 of 14 december tussen 13.00 en 16.00 uur in het schooltje achter de kunstkerk, Stationsweg 53.