Kledingbank

Kledingbank
De kledingbank is gestopt
Na vijf jaar, waarvan de laatste drie in het schooltje aan de Stationsweg, heeft de kledingbank haar werkzaamheden beëindigd.
De dames die gestart zijn vanuit een schuurtje, hebben hun hele ziel en zaligheid in de kledingbank gestopt, ze zorgden voor fondsenwerving en maakten van de zolder boven een stomerij aan de Middenweg een onderkomen waar alle ingebrachte kleding overzichtelijk en geordend een plek kreeg.
Later, in het schoollokaal, maakten ze de plek gezellig met gordijnen en plantjes en creëerden zo een huiselijke sfeer, waar de mensen die kleding kwamen uitzoeken zich op hun gemak voelden.
Heel veel gezinnen die in financieel zwaar weer verkeerden, zijn op deze manier naar tevredenheid geholpen.
Helaas hebben de dames met pijn in het hart het besluit genomen om te stoppen.
Niet omdat het zo goed gaat dat het niet meer nodig is, maar omdat ten eerste een deel van het bestuur ermee wil stoppen en er niet zo gauw opvolging is te vinden.
Bovendien kwam het te vaak voor dat gezinnen die een afspraak hadden, veel te laat of helemaal niet kwamen opdagen, zodat de vrijwilligers een hele morgen of middag voor niets zaten te wachten.
Ook kwam het regelmatig voor dat mensen merkkleding verwachtten en hun neus ophaalden voor de tweedehands kleding die ze niet goed genoeg von-den.
Helaas is op deze manier een eind gekomen aan een prachtig initiatief.
terug