LEVENSWEG LEVENSWEG

Kindernevendienst – Veertigdagentijd en Pasen 2021

Thema: Levensweg

In de veertigdagentijd horen we hoe Jezus op weg gaat naar Pasen. Het is een weg door de woestijn en over een hoge berg. Een weg naar de tempel en ook naar een grasland waar eten genoeg is voor vijfduizend mensen. Het is een weg door het donker en ook een weg waarop Jezus als een koning wordt toegejuicht. Uiteindelijk wordt het een weg door de dood naar het leven.
Het thema is dus “levensweg”. Jezus ging de weg van het leven met alle hoogten en diepten die daarbij horen. Maar het was ook een weg naar het leven: zijn verhaal loopt uit op het nieuwe begin van Pasen. Daarmee heeft Jezus ook voor ons een levensweg gebaand.

Gezinsboekjes
In deze tijd gaat alles anders dan we gewend zijn. Ook in de kerk. We weten niet hoe het gaat lopen rondom Pasen. Om er thuis mee aan de slag te gaan hebben we gezinsboekjes. Elke dag vanaf woensdag 17 februari tot aan Pasen 7 april staat er een Bijbelverhaal of gebedstekst. Er staan spelvormen in en vragen om samen over door te praten en nog veel meer. Heb je nog niet zo’n boekje ontvangen dan kun je er nog 1 aanvragen, zolang de voorraad strekt. Mail dan naar jeugdwerkpknhhw@gmail.com
Mocht je meer willen? Dan kun je op deze pagina terecht. Daar staan de gebruikelijke Kind op zondag verhalen met een knutsel, puzzel of kleurplaat.
En kijk elke zondag online via Kerkdienstgemist.nl.  Dan zie je de posters die horen bij het verhaal van die zondag met een uitleg van de dominee.

Podcast:
Dit najaar biedt “Kind op zondag” een podcast aan met een ingesproken Bijbelverhaal. Handig voor thuis, bijvoorbeeld als je met je gezin de online kerkdienst bekijkt. Tijdens de preek kun je dan met een koptelefoon naar het verhaal luisteren en daarna de verwerking doen. Wil je een link van de podcast met een pdf van de verwerking? Mail dan naar jeugdwerkpknhhw@gmail.com.

Verhalen die we lezen zijn:

Datum Thema Lezing
21 februari Wat een plek Mattheüs 1:12-15
28 februari Tussen hemel en aarde Marcus 9:2-10
7 maart Heilig huis Johannes 2:13-22
14 maart In het gras Johannes 6:4-15
21 maart Onder de grond Johannes 12:20-33
28 maart Op weg Marcus 11:1-11
4 april Een nieuwe start Johannes 20:1-18

Veel plezier met het 40dagentijdproject!!     Groetjes de leiding van de kindernevendienst.