Zondagsbrief 22 december 2019 Zondagsbrief 22 december 2019
4e Adventszondag
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.
Voorganger: Ds. Bart Santema  uit Heerhugowaard
Organist/pianist:  dhr.  Bob Nuis

De bloemschikking voor deze zondag staat in het  liturgieboekje.

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is voor het Werelddiaconaat - Opvang en onderwijs voor jonge vluchtelingen in Myanmar. Als gevolg van de langdurige conflicten in Myanmar (Birma) zijn veel Birmezen de grens met Thailand over gevlucht. Kerk in Actie steunt via partnerorganisatie Mae Tao Clinic (MTC) de opvang en scholing van kinderen in het grensgebied van Myanmar en Thailand. Want ondanks dat de politieke- en veiligheidssituatie in Myanmar aan het veranderen is, kunnen veel kinderen niet terug, omdat ze geen ouders meer hebben of omdat hun ouders als illegale arbeiders in Bangkok werken. Terug in de dorpen in Myanmar zijn vaak nog geen voorzieningen zoals scholing, voldoende voedsel of uitzicht op een inkomen.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Kindernevendienst.
In de kindernevendienst  is er een collecte voor Mary’s  Meals
Mevr. Sep Groen is in verband met een dubbele longontsteking opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. De behandeling is gaande en slaat aan, maar onduidelijk is of zij voor de kerst weer naar huis terug kan keren
Vanavond is er een Kerstzangdienst in de Ontmoetingskerk.
Aanvang van de dienst 19.00 uur, 10 minuten voor aanvang van de dienst beginnen we met zingen.
Voorganger is ds. Sjaak Visser uit Zaandam. Thema van de dienst is: ' Geraakt door het licht van Kerst '.
Muzikale medewerking wordt verleend Interkerkelijk koor ' Vergutas ' ,

In de kerstnachtdienst van dinsdag 24 om 10 uur wordt medewerking verleend door  Gery en Natasja  Vermeer, bugel en bariton

Popdienst zondag 29 december 10.00 uur
Hoewel er die zondag geen predikant of organist is wordt de gebruikelijke liturgie grotendeels gevolgd, waarbij de bijbel zeker opengaat. Popmuziek neemt uiteraard een ruime plaats in. Die wordt gezongen en gespeeld door onze eigen jeugd of beluisterd via You Tube. Veelal is er een toelichting bij de nummers en indien nodig wordt voor vertaling gezorgd. Fijn als er meegezongen wordt! O.a. komen de Beatles, Birds, Nick en Simon en Avicci voorbij.
ALGEMEEN
Helaas is vorige week de beschrijving van de bloemschikking weggevallen. Hier staat hij alsnog:
3e adventszondag. 15 december
Zondag Verheug je! De derde krans is bovenop nummer een en twee geplaatst, zo stijgt de schikking omhoog.
Versierd met takken van de levensboom, de thuja (conifeer). Erop ligt een snoer pinda’s, voor de vogels van de hemel.
We weten dat we op onze levensweg alleen maar hoeven te letten op: hoe doen we recht? Onze levensopdracht is het om mens, dier en schepping goed tegemoet te treden.
 Vogels leven van wat ze vinden, genadebrood. Wij helpen ze door naar hen om te zien, en natuurlijk naar mensen!
Het is iets om ons over te verheugen en ruimhartig te delen van wat wij ontvangen.

Wij herinneren u nog aan de oliebollenactie voor Kenya, nog te bestellen tot 24 december bij mailadres: zie ook het inlegvel in de Op Weg van december