Mededelingenblad 3 februari 2019 Mededelingenblad 3 februari 2019
Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen, ook voor hen die met ons verbonden zijn via de Kerkwebradio.

Voorganger: ds. Jacqueline Geertse

Collecten
De collecte voor de diaconie is voor  het Werelddiaconaat – Overleven met cyclonen en overstromingen in Bangladesh. Hosain Ali werkt als boer in Bangladesh. Hij verbouwt vooral rijst en jute. Door overstromingen is hij zijn oogst, twee geiten en vier kippen verloren. Zijn huis, op de oever van de rivier, liep gevaar weggespoeld te worden. Daarom heeft hij besloten om te verhuizen naar een hogere plek en daar het huis voor hemzelf en zijn vrouw en vier kinderen opnieuw te bouwen. Zodat ze voorbereid zijn op nieuwe overstromingen.
Bijna jaarlijks tijdens de moesson treden de rivieren buiten hun oevers. De klimaatverandering heeft tot gevolg dat de overstromingen talrijker, heftiger en meer onberekenbaar zullen worden. Hevige regenval, een orkaan of aardbeving zijn niet te voorkomen, maar door goed voorbereid te zijn kun je voorkomende gevolgen beperken. Wat kan er worden gedaan met uw bijdrage?
• voor €23 krijgt een gezin zaden en landbouwgereedschap
• voor €902 krijgen boeren en boerinnen een landbouwtraining
• een rampenoefening met de Bengaalse organisaties kost €1170De
tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Eredienst

Uit de gemeente :
Mevr. Jenny van der Woude is in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen.
 Mevr. Ans Zwaanswijk heeft haar revalidatie in de Magnushof in Schagen afgerond. Zij mag komende week weer naar huis terugkeren.
Mevr. Margreet Heere verblijft in zorgcentrum Westerhout in Alkmaar om daar te herstellen en te revalideren.  Haar adres is: Zorgcirkel Westerhout, Van Houtenkade 3, 1814 DE Alkmaar afdeling Kastanjehof Kamer 1.01
Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.
  Agenda
Op 10 februari 2019 is er weer een speciale dienst met daarna weer een fancy fair. De opbrengst van deze fancy fair is voor het project Samen voor Kenia. Voor deze actie hebben wij nog spullen nodig. Heeft U nog spullen die U ooit heeft gekregen en waarvan U denkt, best mooi maar dat wil ik wel aan een ander geven, dan kunnen wij dit graag gebruiken als prijs voor het rad van fortuin. Bel ons dan of mail ons Rob en Els, telefoon 0725742391 mail  Marcel en Debora 0614953089  Zijn wij ,Rob en Els, niet thuis dan kunt U de voicemail inspreken en zullen wij u terugbellen.
De gezamenlijke maaltijd van 25 januari, waar we ruim 80 gasten mochten ontvangen, heeft  het mooie bedrag van 305 euro opgebracht. De koekjesverkoop na de dienst van zondag 27 januari heeft 225 euro opgeleverd. Wat een fantastische opbrengst, heel hartelijk dank daarvoor. We kunnen u alvast twee nieuwe data doorgeven waarop we weer gaan koken, dat is vrijdag 26 april en vrijdag 5 juli. Deze data komen natuurlijk ook nog in de Op Weg te staan. Op de Fancy Fair hebben we weer van alles te koop, zo is er door de Dionysius kerk een orgelpijp beschikbaar gesteld.
Er is een rad van avontuur, er worden spellen gespeeld, er is van alles om te eten en drinken, kortom, je moet erbij zijn!

ONTMOETINGSDINER –
Kom eens eten met iemand uit de kerk van een andere generatie!
De wereld van een 12-jarige ziet er al totaal anders uit dan die van een 20-jarige. Kun je nagaan hoe iemand van 45 de wereld beleeft?! En hoe denk je over het leven als je 70 bent?
We zien elkaar zitten in de kerk, maar praten we ook met elkaar?
Wij nodigen u uit voor een speciaal (Valentijns) diner! We gaan met elkaar speed daten, en lekker kletsen en genieten, zoveel mogelijk generaties bij elkaar!
Wie: Iedereen die zin heeft in lekker eten met een nieuwe ontmoeting en leuk gesprek!
Wanneer: vrijdagavond 15 februari, 18:30 - 20:30
Waar: in de Brink
Kosten: Kinderen (<18) €3,-  Volwassenen: €5,-.
Wil je ook komen?
Geef je dan uiterlijk 13 februari op, onder vermelding van naam en leeftijd, via
Aankondiging Themamiddagen
Op dinsdagmiddag 12 februari nodigen wij uit voor de eerste bijeenkomst van de themamiddagen. Het zal gaan over ‘Ouderen als schakels tussen de generaties’. De middag begint om 14.30 uur in een van de zalen van de Brink. Henco van Capelleveen

Zangdienst
Vandaag  is er een zangdienst  in de Ontmoetingskerk.
Aanvang van de dienst 19.00 uur, 10 min voor de dienst beginnen we met zingen
Voorganger is  Ds. Koos Staat uit Andijk.
Thema van de dienst is "oude liefde roest niet"  (zie ook Op Weg en mededelingenblad van vorige week)

Kerkrijden.
Mensen, die ouderen met verminderde mobiliteit, met hun auto naar de kerk rijden en weer thuis brengen doen daar veel goed werk mee want                      het meemaken van de zondagse diensten en daarna de sociale contacten tijdens het koffie drinken blijken, met name voor deze mensen,  van grote waarde.
In de samenleving en ook in onze kerk neemt het aantal mensen met verminderde mobiliteit steeds meer toe.
 Elke zondag rijden er drie auto’s om mensen te halen en te brengen maar dat behoeft uitbreiding naar vier auto’s.
Vier auto’s per zondag betekent uitbreiding met minimaal vier chauffeurs.
Maar!!, ook iedere zondag zijn er twee â drie mensen die niet naar de kerk kunnen omdat zij niet/nog niet gebruik kunnen maken van onze diensten.
Zij staan op de wachtlijst.
Daarom:  Dames en Heren Autobezitters meld U aan.
U gaat het merken het is altijd weer dankbaar werk.
 Ik hoor graag uw reactie.
 Theunis Talsma
bel of mail mij; th.talsma @hetnet.nl  of tel. 5713387

Vakantie
Komende week van 2 tot en met 9 februari heb ik vakantie. Jacqueline Geertse zal mij vervangen, Henco van Capelleveen