Mededelingenblad 6 januari 2019 Mededelingenblad 6 januari 2019

Zondag  6 januari 2019

Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen, ook voor hen die met ons verbonden zijn via de Kerkwebradio.

COLLECTEN
De diaconale collecte is voor Algemeen diaconaal werk. Met deze collecte wordt het plaatselijke diaconale werk van onze diaconie gefinancierd. Enkele voorbeelden hiervan zijn, het wijkwerk, de kerst- of zomerattenties, en schuldhulpverlening. Door de bezuinigingen op het armoedebeleid in Nederland moet ook de gemeente Heerhugowaard pas op de plaats maken. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op de diaconieën van de plaatselijke kerken.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Algemeen kerkenwerk.

Mevr. Ans Zwaanswijk revalideert en herstelt van haar nekletsel in de Magnushof in Schagen. Haar adres is: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen.
Mevr. Margreet Heere verblijft in zorgcentrum Westerhout in Alkmaar om daar te herstellen en te revalideren.  Haar adres is: Zorgcirkel Westerhout, Van Houtenkade 3, 1814 DE Alkmaar afdeling Kastanjehof, Kamer 1.01
Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

OPROEP!!!!!!!!!!!!!!!
Op 10 februari 2019 is er weer een speciale dienst met daarna weer een fancy fair. De opbrengst van deze fancy fair is voor het project Samen voor Kenia. Op de fancy fair gaat Marcel Molenaar met zijn zoon Niels weer het rad van avontuur laten draaien. Voor deze actie hebben wij nog spullen nodig. Heeft U nog spullen die U ooit heeft gekregen en waarvan U denkt ‘best mooi maar dat wil ik wel aan een ander geven’, dan kunnen wij die graag gebruiken als prijs voor het rad van avontuur. Bel ons dan of mail ons. Zijn wij, Rob en Els, niet thuis dan kunt U de voicemail inspreken. Zodra wij dan weer beschikbaar zijn zullen wij u terugbellen.

Marcel, Debora, Rob, Els, Frouk

SAMEN VOOR KENIA
Wat begon als een ‘gewoon’ een leuk teamuitje… (nou ja, leuk.. daar waren de meningen misschien wat over verdeeld) is uiteindelijk een fantastisch actie ontstaan. Op 1 januari is, onder aanmoediging van een trouwe groep supporters, de gehele Keniagroep het nieuwe jaar goed begonnen met een verfrissende duik in het koude water van het Meer van Luna. Wie na een misschien ietwat late oudjaarsavond nog niet helemaal fris en fruitig aan de dag was begonnen, was in één klap weer helemaal wakker. Dankzij het enthousiasme van de groep en uw/jullie steun heeft deze duik €  4229,10 opgeleverd! Een heel mooi begin van het nieuwe jaar!

Kopij voor het Mededelingenblad
Met ingang van januari 2019 moet alle kopij voor het Mededelingenblad gestuurd worden naar:
Het e-mailadres van Jan Bergsma wordt met ingang van januari 2019 niet meer gebruikt.

AGENDA
Het kerkelijk bureau is in januari geopend op dinsdag 8 januari 2019 van 9.30 tot 11.30
In de Op weg van januari staat een verkeerde datum voor de Bingo. De juiste datum is nog niet bekend maar hoort u zo spoedig mogelijk, dus: geen bingo op 30 januari.