di 20 december 2016

Tijdstip:
Prijs:
 € 10,-

Heerhugowaard – Oecumenische zanggroep Echo voert de traditie door van het uitvoeren van “A festival of Lessons and Carols”.

Op dinsdag 20 december voert Oecumenische Zanggroep Echo zijn Carols uit in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg te Heerhugowaard. De uitvoering begint om 20.30u, de kosten voor de entree zijn €10,00.

Deze uitvoering staat onder de enthousiaste en bezielende leiding van Erwin de Ruijter.

Ook dit jaar is er een zeer bijzonder programma ontstaan van bekende en onbekende traditionele Engelse Carols. De Carols worden afgewisseld met lezingen uit het oude en nieuwe testament, over de geboorte van Jezus Christus. Dit jaar worden de teksten door voorgangers van kerkgemeenschappen voorgelezen uit Heerhugowaard en omgeving voorgedragen om het oecumenische karakter van het festival te versterken.

Medewerking zal worden verleend door de vaste pianist Joke Tuinema zij neemt de orgelpartijen ook voor haar rekening,   Chantal van Hamersveld-van den Dungen- fluit en Theo Kostelijk, trompet.

Traditioneel wordt het festival begonnen met het bekende “Once in Royal Davids City”  waarmee het koor het kaarslicht en de kerstsfeer de kerk in brengt. Het publiek doet actief mee aan het festival, omdat zij bij een flink aantal Carols een couplet of refrein mee kan zingen.

Na deze Carols kunt u onder het genot van een drankje terecht in het Ontmoetingscentrum de Brink, dat sinds november weer zijn deuren geopend heeft.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de Carols in Heerhugowaard te beluisteren, dan is er nog een mogelijkheid om dat op zondagavond 18 december in Warmenhuizen te doen. De entree is hier gratis, wel willen wij u wijzen op de deurcollecte (de kosten van de avond worden uit deze collecte gehaald)  Deze dienst wordt gehouden in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen.

Voor verdere informatie en entreebewijzen kunt u contact opnemen met Marion Jolen (06-30871934)