Zin In Heerhugowaard

Zin In Heerhugowaard
Sinds 2017 bestaat binnen de Protestantse gemeente de Taakgroep Zin in Heerhugowaard. Onze activiteiten vinden plaats vanuit de Ontmoetingskerk en worden ondersteund door de kerkenraad.

Wie zijn wij?
Wij vormen een groep mensen die nadenkt over en plannen maakt voor de 'Kerk zonder muren' in Heerhugowaard. Er gebeurt heel veel in onze kerkdiensten. Daarin volgen we een mooie liturgie met liederen en gebeden. We lezen de verhalen uit de Bijbel die gaan over God en de mensen. Maar ook op andere tijden en met andere vormen wil de kerk haar deuren openen en mensen welkom heten. En dan niet alleen onze eigen gemeenteleden. Aan alle mensen die hier wonen wil de kerk een plaats bieden om anderen te ontmoeten en om in gesprek te gaan over wat ons ten diepste bezig houdt. We willen een programma  bieden met activiteiten die uitdagend genoeg zijn om bezig te zijn met wat er toe doet in het leven.
 
lees meer »
 
A Children’s Act

A Children’s Act
Uitnodiging Filmavond Vrijdag 27 september
Taakgroep Zin in Heerhugowaard nodigt u weer uit voor een filmvoorstelling.
Op  vrijdag 27 september a.s. wordt in Ontmoetingscentrum  De Brink,  Middenweg 168 te Heerhugowaard, de film  A Children’s Act gedraaid.
A Children’s Act is een film van Richard Eyre uit 2017, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian Mc Ewan. De kinderloze kinderrechter Fiona Maye, prachtig gespeeld door Emma Thomson, krijgt te maken met een rechtszaak rond de 17 jarige Adam. Zijn ouders weigeren als Jehova’s getuigen een bloedtransfusie die Adam nodig heeft om zijn leven te redden volgens de artsen. Maye zou de rechtszaak kunnen beslissen tussen de volwassenen, maar besluit de minderjarige Adam zelf te horen. En dan botsen de wetten van mens en God met elkaar. Wie beslist eigenlijk over leven en dood?

De kosten zijn € 5,- per persoon.
De film begint om 19.45 uur. Vanaf 19.15 wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee.
Na afloop is de bar open en kunt u nog napraten over de film.
U kunt zich aanmelden bij:
Teun Giezen: ; tel.nr. :  072-5713097 of
Sylvia Dijkstra:  
 
 
Activiteiten

Activiteiten
Film
Eén van de vaste activiteiten van onze taakgroep is een filmavond met nagesprek. Om films te kunnen vertonen in één van de zalen van ons ontmoetingscentrum hebben de vereiste  licentie. Hiermee kunnen 5 films per jaar voor een groep van 50 mensen gedraaid worden. In de praktijk werkt het zo dat de taakgroepleden van te voren films met een hoog  ‘filmhuisgehalte’ bekijken. Met andere woorden: films met een zingevende achtergrond.
 
lees meer »