Coronavirus Coronavirus
 
Zin In Heerhugowaard

Zin In Heerhugowaard
Sinds 2017 bestaat binnen de Protestantse gemeente de Taakgroep Zin in Heerhugowaard. Onze activiteiten vinden plaats vanuit de Ontmoetingskerk en worden ondersteund door de kerkenraad.

Wie zijn wij?
Wij vormen een groep mensen die nadenkt over en plannen maakt voor de 'Kerk zonder muren' in Heerhugowaard. Er gebeurt heel veel in onze kerkdiensten. Daarin volgen we een mooie liturgie met liederen en gebeden. We lezen de verhalen uit de Bijbel die gaan over God en de mensen. Maar ook op andere tijden en met andere vormen wil de kerk haar deuren openen en mensen welkom heten. En dan niet alleen onze eigen gemeenteleden. Aan alle mensen die hier wonen wil de kerk een plaats bieden om anderen te ontmoeten en om in gesprek te gaan over wat ons ten diepste bezig houdt. We willen een programma  bieden met activiteiten die uitdagend genoeg zijn om bezig te zijn met wat er toe doet in het leven.
 
lees meer »
 
Leeskring ‘Zin Voor Zin’ Leeskring ‘Zin Voor Zin’


Leeskring Zin voor Zin bespreekt...........

Het huis van de zusters van Charlotte Link.
In een poging hun huwelijk te redden boekt een echtpaar een reis naar een landgoed in Yorkhire. Door een vonst van een manuscript door de vrouw van het echtpaar verloopt alles anders dan gepland. Het manuscript bevat de levensgeschiedenis van een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Verleden en heden komen samen in deze boeiende roman van ruim 500 blz.
Graag nodigen wij u uit voor de bespreking die onder voorbehoud voor dinsdag  12 mei gepland staat. 20.00 uur in De Brink.
 
Zin in een Film? Zin in een Film?


Filmavond ‘Zin in Heerhugowaard’
Onder voorbehoud zal er vrijdag 8 mei weer een mooie film gedraaid worden. 
Door vernieuwde apparatuur hopen we op een storingloze avond.
Titel is nog niet bekend. Houd website en media in de gaten.
 
Activiteiten

Activiteiten
Film
Eén van de vaste activiteiten van onze taakgroep is een filmavond met nagesprek. Om films te kunnen vertonen in één van de zalen van ons ontmoetingscentrum hebben de vereiste  licentie. Hiermee kunnen 5 films per jaar voor een groep van 50 mensen gedraaid worden. In de praktijk werkt het zo dat de taakgroepleden van te voren films met een hoog  ‘filmhuisgehalte’ bekijken. Met andere woorden: films met een zingevende achtergrond.
 
lees meer »