Zin In Heerhugowaard

Zin In Heerhugowaard

Sinds 2017 bestaat binnen de Protestantse gemeente de Taakgroep Zin in Heerhugowaard. Onze activiteiten vinden plaats vanuit de Ontmoetingskerk en worden ondersteund door de kerkenraad.

Wie zijn wij?
Wij vormen een groep mensen die nadenkt over en plannen maakt voor de 'Kerk zonder muren' in Heerhugowaard. Er gebeurt heel veel in onze kerkdiensten. Daarin volgen we een mooie liturgie met liederen en gebeden. We lezen de verhalen uit de Bijbel die gaan over God en de mensen. Maar ook op andere tijden en met andere vormen wil de kerk haar deuren openen en mensen welkom heten. En dan niet alleen onze eigen gemeenteleden. Aan alle mensen die hier wonen wil de kerk een plaats bieden om anderen te ontmoeten en om in gesprek te gaan over wat ons ten diepste bezig houdt. We willen een programma  bieden met activiteiten die uitdagend genoeg zijn om bezig te zijn met wat er toe doet in het leven.
 

lees meer »
 
Activiteiten

Activiteiten

Film
Eén van de vaste activiteiten van onze taakgroep is een filmavond met nagesprek. Om films te kunnen vertonen in één van de zalen van ons ontmoetingscentrum hebben de vereiste  licentie. Hiermee kunnen 5 films per jaar voor een groep van 50 mensen gedraaid worden. In de praktijk werkt het zo dat de taakgroepleden van te voren films met een hoog  ‘filmhuisgehalte’ bekijken. Met andere woorden: films met een zingevende achtergrond.
 

lees meer »
 
Zin in een Boek??

Zin in een Boek??

Leeskring Zin voor Zin  leest en bespreekt...................................................
‘De avond is ongemak’  schrijnende debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld
Een christelijk boerengezin wordt geconfronteerd met het verlies van een kind. Alle gezinsleden lijden daar op hun eigen manier onder. Het verhaal wordt verteld vanuit de 12 jarige dochter Jas. Vader en moeder zijn volledig verlamd van verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje en broertje langzamerhand ontsporen.
De bespreking van dit intrigerende boek wordt gehouden op dinsdag 5 maart  om 20.00 uur in De Brink.  Lees dit boek en deel je ervaring met anderen!

N.B. De leeskringavond hierna is op woensdag 24 april. Dan bespreken we ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik. Dit dikke boek (600 pagina’s) heeft de Libris Literatuurprijs gewonnen. Het gaat over een jonge Turkse immigrant die in een moeilijke gezinssituatie opgroeit in De Bijlmer.
 

 
De Andersons - Hier Dooft Niets

De Andersons - Hier Dooft Niets

Zin in Heerhugowaard nodigt u uit voor een muzikale avond op 16 maart om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk met Anna Ågren en Roel Dullaart die samen het duo ‘De Andersons’ vormen.
 

lees meer »