Zin In Heerhugowaard

Zin In Heerhugowaard
Sinds 2017 bestaat binnen de Protestantse gemeente de Taakgroep Zin in Heerhugowaard. Onze activiteiten vinden plaats vanuit de Ontmoetingskerk en worden ondersteund door de kerkenraad.

Wie zijn wij?
Wij vormen een groep mensen die nadenkt over en plannen maakt voor de 'Kerk zonder muren' in Heerhugowaard. Er gebeurt heel veel in onze kerkdiensten. Daarin volgen we een mooie liturgie met liederen en gebeden. We lezen de verhalen uit de Bijbel die gaan over God en de mensen. Maar ook op andere tijden en met andere vormen wil de kerk haar deuren openen en mensen welkom heten. En dan niet alleen onze eigen gemeenteleden. Aan alle mensen die hier wonen wil de kerk een plaats bieden om anderen te ontmoeten en om in gesprek te gaan over wat ons ten diepste bezig houdt. We willen een programma  bieden met activiteiten die uitdagend genoeg zijn om bezig te zijn met wat er toe doet in het leven.
 
lees meer »
 
Activiteiten

Activiteiten
Film
Eén van de vaste activiteiten van onze taakgroep is een filmavond met nagesprek. Om films te kunnen vertonen in één van de zalen van ons ontmoetingscentrum hebben de vereiste  licentie. Hiermee kunnen 5 films per jaar voor een groep van 50 mensen gedraaid worden. In de praktijk werkt het zo dat de taakgroepleden van te voren films met een hoog  ‘filmhuisgehalte’ bekijken. Met andere woorden: films met een zingevende achtergrond.
 
lees meer »
 
Leeskring

Leeskring
Zin Voor Zin leest...................De Acht Bergen. Paolo Cognetti.
Tegen de achtergrond van het prachtige Noord Italiaanse alpenlandschap zet Paolo Cognetti zijn roman neer, die bekroond werd met de Premio Strego prijs.
Het boek beschrijft op een ingetogen manier bekende thema’s over een vader-zoonrelatie, vriendschap, eenzaamheid. De vader uit de roman verdrijft zijn dagelijkse drukke Milanese stadsbestaan met lange bergwandelingen, waarop hij vaak zijn zoon meeneemt. Als de zoon ouder is wil hij niet meer mee op de steeds langer wordende tochten. Vader en zoon vervreemden langzaam van elkaar. Als vader plotseling overlijdt en aan zijn zoon een erfenis in de bergen achterlaat, keert de zoon terug naar de bergen en naar zijn jeugdvriend, die daar altijd is blijven wonen. De zoon leert dan zijn vader pas kennen.
Het boek wordt besproken op donderdag 4 juli in de Brink.