maandag 19 september 2016

PCOB Langedijk en Amnesty

Locatie: 
 Het Trefpunt, Dorpsstraat 41 in Broek op Langedijk.
Tijdstip: 
 14:00
Prijs: 
 Voor de koffie/thee wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.


Na een lange vakantieperiode begint de PCOB het nieuwe seizoen op maandag 19 september met een presentatie door de werkgroep Heerhugowaard van Amnesty International. Deze werkgroep bestaat al 40 jaar. De heer Eric ten Napel zal deze middag een presentatie geven over het vele werk van deze werkgroep. In verband met het 40 jarig bestaan wordt onderstaand persbericht gepubliceerd:
De werkgroep Heerhugowaard e.o. van Amnesty In-ternational bestaat 40 jaar. Niet echt iets om te vie-ren. Maar we willen er wel heel graag bij stil staan. De groep doet dat op een bijzondere manier:
40 dagen vol activiteiten.
Amnesty International zet zich al 65 jaar in voor respect en verbetering van de mensenrechten waar dan ook ter wereld. Onafhankelijk van overheden of poli-tieke partijen, strijdt Amnesty tegen martelingen, doodstraf en oneerlijke processen. Maar niet alleen dat, ook voor rechtvaardigheid voor alle mensen, ongeacht de geslacht, religie, afkomst of seksuele geaardheid.
Sinds 40 jaar is de mensenrechtenorganisatie actief in Heerhugowaard, Obdam, Hensbroek en Ursem. Dat deze groep actief is blijkt wel uit het aantal gevangenen dat is vrijgelaten na intensieve acties van Amnesty International. Dat geldt bijvoorbeeld voor de 92-jarige U Chit Thaung in Myanmar in 2001, maar ook de 19 jarige Egyptische tiener Mahmoud Hussein in maart 2016.
Vanaf dinsdag 6 september aanstaande gaan wij 40 dagen lang nog actiever worden en willen wij nog meer mensen uitleggen wat Amnesty International doet en waarom. Natuurlijk willen we daar zoveel mogelijk mensen bij betrekken.
Zoals op maandagmiddag 19 september, wanneer wij te gast zijn bij de PCOB Langedijk. Wij willen graag door middel van een presentatie iets vertellen over de werkgroep Heerhugowaard van Amnesty International.
Zowel leden als (nog) niet-leden zijn hartelijk welkom!

terug