zo 9 oktober 2016

Ontmoetingskerk
Tijdstip:

(Foto: Richard Rood)

Op zondag 9 oktober kunt u twee keer naar de kerk! 's Morgens is er een kerkdienst om 9.30 uur met afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers. 's Middags om 16.30 uur is er weer een kerkdienst met de Preek van de Leek. Als lekenprediker hebben we dit keer wethouder Monique Stam gevraagd. Zij is geboren in een katholiek gezin in Warmenhuizen en woont sinds 1982 met haar man Aad en haar drie kinderen in Heerhugowaard. Ze werkte in het bankwezen, maar is na een opleiding in 2000 gaan werken als docente Humanistisch Vormingsonderwijs in het primair onderwijs.
In 2002 raakte ze geïnteresseerd in de politiek. Met name de liberale uitgangspunten sloten perfect aan bij de humanistische mens- en wereldbeelden die haar leidraad waren geworden. Dus was het een logische keuze om zich verkiesbaar te stellen voor de VVD. Sinds maart 2012 werkt ze in onze gemeente als wethouder Verkeer & Vervoer, Economie, Duurzaamheid en WMO. Ze zet zich in om de inwoners van Heerhugowaard te vertegenwoordigen en Heerhugowaard een plek te maken waar iedereen zich fijn en veilig voelt en een goede toekomst heeft.
Door haar motivatie voor dit werk, haar Rooms-katholieke achtergrond en haar humanistische ideeën vindt ze het een hele eer om deze keer de Preek van de Leek te mogen houden. Er is live muziek en er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten!
Van harte welkom op 9 oktober 2016 in de Ontmoetingskerk om 16.30 uur! Inloop met koffie om 16.00 uur.
Namens de werkgroep Zin in Heerhugowaard,
Jacqueline Geertse.