Preek van de leek

Met een achtergrond in de hotellerie en bankwezen verlangde ik naar een diepere betekenis in mijn werk. Ik ging op zoek naar wat Gods plan was voor mij op dit moment.
Via een keukenteam vergadering van de kerk kwam ik in contact met Nehemia Zorg. Sinds maart 2018 ben ik gestart  als Netwerkcoördinator bij Nehemia Zorg in Heerhugowaard. Nehemia Zorg is een locatie van Ontmoeting.
De naam Nehemia betekent ‘God die troost – God is barmhartig’ en komt uit het Oude Testament als persoon naar voren die de Israëlieten terugbracht uit de ballingschap naar Jeruzalem. Nehemia bouwde aan het herstel van de muren van Jeruzalem. Deze herbouw staat bij Nehemia Zorg symbool voor het herstel in de levens van de mensen die ondersteunende begeleiding ontvangen. Deze troost en barmhartigheid wil ik samen met alle vrijwilligers en collega’s praktisch handen en voeten geven.
Tijdens de Preek van de Leek op zondag 13 oktober in de PKN Ontmoetingskerk te Heerhugowaard vertel ik u graag meer over het werk van Nehemia Zorg en onze drijfveer.
Michelle Beqiri
Netwerkcoördinator