Steunpunt Verlies en Rouw Steunpunt Verlies en Rouw
Op 19 april is het Steunpunt Verlies en Rouw weer open voor ieder die een dierbare heeft verloren. En dan maakt het niet uit hoe lang of kort geleden dat is. Vaak is het zo dat je na langere tijd wel behoefte hebt om  over je dierbare te vertellen maar dat je dat niet goed durft om je omgeving niet te belasten. In het Steunpunt kom je lotgenoten tegen: mensen die ook een dierbare hebben verloren. Elk verlies is anders maar toch herkennen mensen veel in elkaar.
Het Steunpunt is een initiatief van aandachtscentrum de Zwaan. Het is elke derde dinsdag van de maand geopend en wordt begeleid door Eva Snieder en Marja Ligterink, beiden ervaren rouwbegeleiders. We starten om 14.00 uur met koffie en thee en na een half uur gaan we verder met een thema.

Op 19 april is het thema: boeken over rouw. Er zijn veel boeken in de handel die steun kunnen geven. We bespreken enkele boeken en delen met elkaar waar we steun aan hebben gehad. Ook hebben we enkele nieuwe boeken mee om te bekijken.

Op 17 mei  geeft Marjan Uljee een lezing over Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog en in  Auschwitz is gestorven. Haar dagboek bevat gaat vooral over zingeving.

21 juni is het thema ‘meditatie en rouw’ door Sandra van Schagen.  Zij vertelt over hoe meditatie rust kan geven in moeilijke tijden en laat u dit ook ervaren.

Wees welkom op 19 april om 14.00 uur in Aanloophuis de Steiger, Luttik Oudorp 93, 1811 MV Alkmaar. Toegang is:  € 5,00 per middag.

Voor informatie kunt u bellen naar Marja Ligterink: 06-30 08 86 10


 
terug