Steunpunt Verlies en Rouw Steunpunt Verlies en Rouw
Op 15 november is het Steunpunt Verlies en Rouw weer open voor ieder die een dierbare heeft verloren.
Het Steunpunt is een initiatief van aandachtscentrum de Zwaan in Alkmaar.  Het is elke derde dinsdag van de maand geopend en wordt begeleid door Eva Snieder en Marja Ligterink, beiden ervaren rouwbegeleiders. We starten om 14.00 uur met koffie en thee en na een half uur gaan we verder met een thema. De middagen duren tot 16.30 uur.

Op 15 november is het thema ‘feestdagen en rouw’. De zogenoemde feestdagen staan weer bijna voor de deur. Voor mensen in rouw vaak een moeilijke tijd. We bespreken met elkaar hoe je deze dagen goed door kunt komen. Leven met een groot verdriet door verlies van een dierbare kan extra zwaar zijn rond de feestdagen van december. Terwijl in advertenties sprake is van een gezellige tijd met vrienden en familie zit jij met verdriet. Wil je wel aanschuiven aan een kerstdiner en mag er dan gepraat worden over je geliefde die is overleden. En hoe ga je om met alle (goedbedoelde) kerstkaarten met wensen als ‘prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar’. Hoe kan je er toch een goede periode van maken?
Eva zal  deze middag leiden en met elkaar bespreken we hoe we die feestdagen een goede en zinvolle invulling kunnen geven. Aan de orde komen: keuzes maken, verwachtingen van anderen, je eigen pad volgen, zelf initiatief nemen, je eigen waarden leren kennen, luisteren naar je intuïtie.

Op 20 december is het thema ‘kerstmiddag’. We praten met elkaar over de lichtpuntjes in ons leven, die er ook zijn naast al het verdriet. Juist in deze donkere tijd waarin je het verdriet misschien extra voelt kan het goed zijn om te kijken naar de dingen waar je troost uitput. Het is in feite een vervolg op 15 november.  Uiteraard schenken we er warme chocolademelk (en koffie/thee) bij en eten er iets lekkers bij.

Wees welkom om 14.00 uur in Aanloophuis de Steiger, Luttik Oudorp 93 in Alkmaar. Graag opgeven of je komt.
We vragen een bijdrage voor koffie en thee: die is € 5,00
Voor informatie kunt u bellen naar Marja Ligterink 06-300 88 610.  Of kijk op onze pagina op de website van de Zwaan: https://www.dezwaan-alkmaar.nl/verlies-en-rouw. Daarop staan ook de thema’s voor januari en februari 2023. 
 
terug