Steunpunt Verlies en Rouw Steunpunt Verlies en Rouw
Wanneer je een dierbare hebt verloren dan kom je in en wirwar van emoties en gevoelens. Het is fijn om over degene die je hebt verloren te praten maar dat is niet altijd mogelijk.
Daarom heeft aandachtscentrum de Zwaan enkele jaren geleden het  Steunpunt Verlies en Rouw geopend. Voor ieder die een dierbare heeft verloren.  En het  maakt niet uit hoe lang of kort geleden dat is. Vaak is het zo dat je na langere tijd wel behoefte hebt om  over je dierbare te vertellen maar dat je dat niet goed durft om je omgeving niet te belasten. In het Steunpunt kom je lotgenoten tegen: mensen die ook een dierbare hebben verloren. Elk verlies is anders maar toch herkennen mensen veel in elkaar.

Op 20 september zijn we weer geopend. We zullen we terugkijken op de zomer hoe je die bent doorgekomen. In de zomer gaan veel mensen een tijdje op vakantie. Maar voor wanneer je bijvoorbeeld  je partner hebt verloren is dat ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Want wat je altijd met zijn tweeën hebt gedaan moet je nu alleen doen. En dat kan heel eenzaam voelen. Zeker ook omdat veel mensen om je heen op wie je misschien kan terugvallen ook weg waren. Het is niet alleen emotioneel maar er zitten ook praktische kanten aan zoals 'ik ga niet in mijn eentje met de caravan naar Zuid-Frankrijk rijden'.
Misschien ben je thuisgebleven. Maar misschien ook ben je met vrienden of familie meegegaan. Hoe was deze zomer voor jou? Wat heb je gedaan om het draaglijk te maken? Heb je misschien zelfs nog even kunnen genieten? 

Op 18 oktober is het thema ‘in liefdevolle herinnering’. We gaan dan schrijven over mooie herinneringen en delen die met elkaar. 

Het Steunpunt Verlies en Rouw is een initiatief van aandachtscentrum de Zwaan. Het is elke derde dinsdag van de maand geopend en wordt begeleid door Eva Snieder en Marja Ligterink, beiden ervaren rouwbegeleiders. We starten om 14.00 uur met koffie en thee en na een half uur gaan we verder met een thema.


Wees welkom op 20 september om 14.00 uur in Aanloophuis de Steiger, Luttik Oudorp 93, 1811 MV Alkmaar.
Toegang is:  € 5,00 per middag.
Voor informatie en de verdere agenda: zie ook www.dezwaan-alkmaar.nl

Ook kunt u bellen naar Marja Ligterink 06-30088610. 
terug