Taizé jongerenreis

De organisatoren hiervan zijn Thomas van Diepen, Jessica Winkelman en Marianne Stoop uit Schagen. Zij organiseren al jaren jongerenreizen naar Taizé, waarbij jongeren vanuit verschillende kerken en parochies welkom zijn aan te sluiten (totdat de touringcar vol is, uiteraard).
Naast de drie organisatoren er nog een aantal begeleiders mee zodat er altijd een aanspreekpunt is voor de deelnemers.

We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de reis en meer informatie wilt uit voor een bijeenkomst.

Programma:
• Een aantal van onze eigen jongeren vertellen over hun ervaringen in Taizé.
• De organisatoren Thomas, Jessica en Marianne geven uitgebreid informatie over de reis, wat je als jongere kunt verwachten, info over praktische zaken, etc.
• Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Informatie bijeenkomst Taizéreis 2020:
Zondag 15 maart
Vanaf 19:30 uur, in de Brink

Vragen? Alexander en Esther zijn contactpersoon.

Wat is Taizé?
Taizé is een klein dorpje in de Bourgogne (Frankrijk). In 1940 stichtte broeder Roger hier een communiteit. De gemeenschap telt inmiddels broeders van protestantse en katholieke afkomst uit ongeveer twintig verschillende landen.
De gemeenschap is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren van over de hele wereld. De broeders proberen de jongeren te helpen antwoorden te vinden op vragen naar de zin van hun leven.
De jongeren komen voor één week en nemen deel aan de kerkdiensten, de maaltijden, discussiegroepen, etc. Een eenvoudige en ongecompliceerde omgeving maakt velerlei ontmoetingen mogelijk: tussen andere jongeren, culturen en overtuigingen, maar niet in de laatste plaats een ontmoeting met God.