zo 2 oktober 2016

Tijdstip:
Prijs:
 gratis

De werkgroepen voor "Kerk en Israël" in de regio's Hoofddorp, Haarlem en Alkmaar organiseren gezamenlijk een theaterprogramma over de joodse schilder Marc Chagall, één van de beroemdste en meest besproken schilders van de twintigste eeuw met een geheel eigen stijl.
"Chagall, de schilder en de liefde" is een muzikale raamvertelling, met zanggroep Choral o.l.v. Henk Ruiter.  De prachtige liederen en verbindende teksten voeren de toeschouwer door het bewogen leven van de Joods Russische schilder, Marc Chagall.
Verteller Frans Ort, tekstdichter Jan Blei en componist Henk Ruiter hebben een schilderij van Chagall bij het bijbelboek Hooglied tot leven gebracht.
In de muziek en de liedteksten klinken steeds de aansprekende thema's door: liefde, vreugde, verdriet, eenzaamheid en tintelend geluk.  Een centrale plaats is er voor de geweldige kleuren, die Chagall gebruikt: rood, geel, groen en blauw.  Het tintelt op de doeken bij het Hooglied. Chagall is de schilder van fantastische beelden, van blauwe koeien, vliegende geliefden en Bijbelse profeten.  Chagall omschreef zichzelf als 'een dromer, die nooit wakker wordt', een mysticus. Hij wilde tot zijn laatste snik wild en ongetemd zijn, blijven schreeuwen, huilen en bidden.
Chagall stierf in 1985 op 97 jarige leeftijd.

Door de zanggroep Choral wordt, samen met Frans Ort, een indrukwekkende raamvertelling opgevoerd onder de titel "De schilder en de liefde".
Choral is een groep zangers en-zangeressen die al meer dan twintig jaar een repertoire brengt met overwegend Nederlandstalige muziek.  Kenmerkend zijn de lichtvoetige toonzetting, de spatzuivere zangprestaties en de theatrale presentatie.  Voor een belangrijk deel zijn het speciaal voor Choral gemaakte teksten en composities.
Met deze theaterproductie over Marc Chagall heeft de groep inmiddels landelijke bekendheid gekregen en successen behaald. De indringende teksten met de soms vrolijk swingende liederen vertellen het verhaal over liefde, blijdschap, bitterheid en herwonnen vreugde.  Uit de positieve en bewogen reacties blijkt dat het verhaal voor iedereen iets te vertellen heeft.
Een uitvoering om niet te missen.

Zondag 2 oktober 2016
Aanvang: 16 uur
Adventskerk, Leeuwerikenlaan 7, 2111 HA Aerdenhout
(bereikbaar vanaf station Heemstede-Aerdenhout met bus 80 richting Zandvoort of loopafstand 15 min.)
Toegang vrij
Na afloop van de voorstelling is er een hapje en een drankje en gelegenheid de acteurs, verteller, componist en zangers te ontmoeten.
Vrijwillige bijdrage bij de uitgang.