Tobit

Naast Tobit en zijn vrouw Anna, is er een grote rol weggelegd voor zoon Tobias en diens begeleidende engel Rafaël. Ook Tobias geliefde Sara, met haar beschermende vader, verschijnt op het toneel. De schrijver van het verhaal en een drietal muppet-achtige commentaren geven uitleg en commentaar. In een modern jasje gestoken komt zo tijdens de dienst het oude verhaal tot leven en openbaart (hopelijk) zijn betekenis en relevantie voor de dag van vandaag.
Een verhaal over afscheid nemen, loslaten, verlangen, op weg gaan, zoeken en vinden.
Met medewerking van spelers en muziekmakers van binnen en buiten de Allemanskerk.
Voorbereid door Rob Basten, Piet Dijkstra, Dennis v.d Heijen (muzikale leiding), Siska Leijen en Joke Tanja (tekstbewerking en regie).
Allemanskerk, Dorpstraat 878,Oudkarspel. Aanvang 10 uur, toegang vrij, collecte bij de uitgang.
Ik mag de rol van Tobias vertolken!
Jeannette Klercq