Vanuit de groep Beeld & Geluid

Vanuit de groep Beeld & Geluid
Op verschillende plekken in De Brink kwamen dikke en dunne kabels naar buiten. Het was het werk van de klusploeg. Zij hebben de afgelopen weken een megaklus verzet: alle benodigde bekabeling die nodig is voor beeld in kerk en in De Brink is aangelegd. In de kerk zien we de bekabeling eigenlijk niet: men heeft de meeste leidingen in de holle ruimte van de galerijvloer weten te leggen. Je moet maar weten dat daar ruimte is!  Aan het eind van deze maand wordt alles gecontroleerd door de leverancier en als dat oké is, kan men de apparatuur gaan installeren. 
Als het meezit, kan eind oktober alle apparatuur in de kerk en in De Brink  in gebruik worden genomen. 
In de kerk komen dan twee schermen op de pilaren aan weerskanten van het liturgisch centrum en hier en daar een kleine camera. Met deze 2 schermen kan vrijwel iedereen alles zien wat getoond wordt: een afbeelding, filmpje of de liturgie. Wat er getoond wordt, gaat in overleg met de taakgroep Vieren.
In de Exoduszaal van De Brink hangt inmiddels het grote uitrolscherm dat gebruikt gaat worden voor presentaties, films e.d. Is het een idee voor de presentatie van de Keniagroep van hun reis?  dit zou toch op de startzondag gebeuren, ik was er niet, dus weet het niet...

Het “beamteam”
Er is een “beamteam” gevormd! Een groep enthousiaste mensen is bereid om mee te werken  aan het bedienen van de apparatuur  tijdens de  diensten. In een eerste bijeenkomst is ook al een beetje nagedacht wat je zoal op het scherm kan laten zien voor en tijdens de dienst.  
Er worden meerdere instructie- en oefenmomenten gepland; pas als we echt zeker weten dat alles goed werkt, gaan we naar buiten uitzenden. Dat zal wellicht pas in 2020 het geval zijn.
Ook op het gebied van de privacy moet er dan nog het e.e.a. geregeld worden. U hoort daar nog meer van.
Ik houd u op de hoogte. 
vanuit de groep Beeld & Geluid,
Diny Kotterer 
terug