zo 3 juni 2018

Kerkweg 26, 1704 DH Heerhugowaard
Tijdstip:
 13:30  - 16:30

Op de zondagmiddagen van 6 mei tot en met 2 september zal de Veenhuizerkerk van 13.30 uur tot 16.30 uur open zijn voor publiek. Op 22 juli is er kermis in Veenhuizen en zal de kerk op zondagmiddag gesloten blijven.
Wat is er te zien:
Naast de ingang buiten kunt u een film van Reinout van Brederode zien en horen (duur ± 7 minuten).
In het voorportaal ligt het beeld van Reinout van Brederode.
In het kerkje hangt de tentoonstelling van de sloop van de Waterstaatskerk uit 1862 en de bouw van de Veenhuizerkerk.
Op een televisiescherm zijn de opgravingen, gedaan in april en mei 2016, te zien.
Buiten is de klokkenstoel en de klok uit 1460 te bewonderen.
Op het kerkhof liggen in de graven 55 en 56 de drie Engelse vliegers, die op 2 juli 1940 in Veenhuizen zijn verongelukt.
Het graf van Reinout van Brederode is weer dichtgemetseld en is te zien in de tuin aan de oostkant van de Veenhuizerkerk.
Ook kunt u informatie krijgen over de crowdfundingsactie die is gestart om de fundamenten van de vroe-gere kerken blijvend zichtbaar te laten blijven.
Het bruggetje in de Kerkweg en het schoolhuis Kerkweg 28 zijn gemeentelijke monumenten.