WRITE FOR RIGHTS in Heerhugowaard.

WRITE FOR RIGHTS in Heerhugowaard.
WRITE FOR RIGHTS in Heerhugowaard


Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 57 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt! 

Op 10 december bestoken we wereldwijd- van Algerije tot Zwitserland en van Alblasserdam tot Zevenaar- autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo`n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

In Nederland staan tijdens de "Write for Rights" acht mensen centraal. Voor hen schrijven we brieven aan de autoriteiten- dat kan een koning, president, minister of het hoofd van de politie zijn. We vragen hen snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling te berechten of discriminatie te stoppen.

En we schrijven ook groeten aan de slachtoffers van mensenrechtenschendingen zelf. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat ze niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met ze meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.

Iedereen kan meedoen: op papier brieven schrijven, een voorbedrukte brief ondertekenen, een groet schrijven op een lege kaart...

Vanaf vrijdag 30 november tot en met maandag 10 december zal de werkgroep Amnesty International in de bibliotheek van Heerhugowaard aanwezig zijn. We maken gebruik van de mogelijkheden die de bibliotheek ons biedt. De bibliotheek is te vinden bij het gemeentehuis van Heerhugowaard aan de Parelhof 1.

De Burgemeester van Heerhugowaard zal ook gaan schrijven voor deze actie. Uiteraard hebben we veel mensen nodig om het schrijven enigszins te begeleiden.
De Bibliotheek is open van Maandag t/m Vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Contactadres:

 
terug