Zondag 1 december 2019 Zondag 1 december 2019

Eerste adventszondag

De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
ds. Henco van Capelleveen
Organist/pianist:
Mw. Ina Terpstra
M.m.v.:
De cantorij o.l.v. mw.  Coby Moens

In deze dienst worden 2 kinderen gedoopt:  Oleg Bos en Lara Erasmus

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor het Werelddiaconaat - Aidswezen in Zambia.
Conwa (19) moet voor zijn broertje en zusje zorgen sinds zijn ouders overleden zijn aan aids. Conwa hakte hout voor de bouw, geen vetpot en zwaar werk. Hij was steeds te moe om te leren. Zijn cijfers op school holden achteruit. Geen mens die hem hielp, uit angst dat hij besmet was met het hiv-virus. Laat geen kind er alleen voor staan In Zambia zijn zo’n 20.000 gezinnen met tieners zoals Conwa als gezinshoofd. Zambiaanse kerken sporen deze gezinnen op. Conwa’s schoolgeld werd betaald, zodat hij zijn middelbare school kon afronden. Toch blijkt geld niet voldoende. Zijn zorgen drukken zwaar op zijn jonge schouders. Gemeenteleden en kerkleiders leren nu hoe ze ‘maatje’ kunnen zijn voor tieners zoals Conwa. De 28-jarige Mwakoi is zo’n maatje: iedere twee weken bezoekt hij drie weeskinderen en hun gezinnen. Hij geniet van hun vorderingen op school.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Algemeen kerkenwerk.  In de kindernevendienst is de collecte voor Mary’s meals.

Bij de bloemschikking, 1e adventszondag.
Het geheel van deze schikking rust op drie steunen.
Een oneindige cirkel van stekelig groen is als de omheining voor de kudde, beschermend.
De drie steunen zijn stevig genoeg om alles te dragen en staan symbool, voor de Drieëenheid, of zelfs voor het gezin, moeder, vader, kind.
Micha beschouwt mensen als een kudde die beschermd wordt in de kring. Dat zien we hier. Met hier en daar een plukje schapenwol.
Een cirkel is een sterke constructie en moeilijk te verbreken.

Mevr. M. Sloot uit Alkmaar die revalideerde in Oudorp is na complicaties weer opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar, waar zij over twee weken opnieuw geopereerd zal worden.
Dhr. Dick Bender verblijft in  Heliomare om daar verder te herstellen en te revalideren. Zijn adres is: Heliomare Revalidatie, Relweg 51, 1949 EC, Wijk aan Zee
Dhr. Tjitse Offinga verblijft nog in het ziekenhuis in Alkmaar, maar mag hoogstwaarschijnlijk in de loop van komende week naar huis terug keren.

ALGEMEEN
Vanaf vandaag is het mogelijk om een gratis kerst-cd of adventsboekje te bestellen via www.daaromkerst.nl. Net als voorgaande jaren kunt u gratis een kerst-cd bestellen. Ook brengt Daarom Kerst dit jaar een adventsboekje uit, speciaal voor kinderen. Daarom Kerst wil mensen in Nederland op een toegankelijke wijze laten ervaren waar het met Kerst echt om draait.

Mary’s meals - Christmas Carols
Kerst, een mooie tijd om met elkaar te vieren, geluk te wensen en extra aandacht te geven aan mensen die dat nodig hebben. Ook dit jaar kan dat op een speciale manier.
Bestel een origineel gezongen kerstgroet voor uzelf, familie of iemand die u dierbaar is. Een enthousiaste groep jongeren en ouderen van onze kerk zingt voor u de mooiste Christmas Carols. Uw vrijwillige bijdrage gaat naar het diaconale project Mary’s meals.  www.marysmeals.nl Bent u geïnteresseerd, stuurt dan een mail naar met uw gegevens en wensen, dan nemen wij contact met u op