Zondag 8 december 2019 Zondag 8 december 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
Ds. Bert Appers uit Castricum

Organist/pianist:
Mw. Diny Kotterer

M.m.v.:
Amnesty International, mw. Saskia Balder, doventolk

Bij de bloemschikking, 2e adventszondag.
Advent is toeleven naar de komst van de Vredebrenger bij uitstek.
De tweede krans is een met eucalyptusblad. De olie die je daaruit kunt winnen is reinigend en te gebruiken als je verkouden bent.
De bladen met de opgerolde, scherpe punten, verwijzen naar wapens die onklaar zijn gemaakt. Mensen zullen vrede leren en weten dat dát leven dichtbij het hart van de Allerhoogste is.
Het visioen van de wapens die zijn omgesmeed tot nuttige werktuigen hebben de heelheid van het volk op het oog en zijn daarom alleen al goed.

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is voor het Werelddiaconaat – Bendejongeren opgeleid tot topkok in Colombia.  In de sloppenwijken van Bogotá komen jongeren heel gemakkelijk in aanraking met drugs en zware criminaliteit. Kerk in Actie zet hen met een ambitieus project op een ander spoor. In één van de gevaarlijkste wijken is een kookschool gestart waar kansarme jongeren een opleiding tot kok kunnen volgen. Ze leren hoogwaardige en gezonde gerechten te bereiden met lokale producten. Per jaar is er voor 200 jongeren plaats op de kookschool. De school werkt samen met twintig restaurants, waar jongeren stage kunnen lopen en na hun opleiding kunnen werken. Anderen worden geholpen om zelf een kleinschalig eethuis te beginnen. Onder de leerlingen bevinden zich zowel ex-FARC soldaten als slachtoffers van het gewapend conict in Colombia. Door samen een opleiding te volgen, leren vroegere tegenstanders met elkaar samen te werken. De kookschool draagt hiermee bij aan het belangrijke proces van vrede en verzoening.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: orgelfonds
In de kindernevendienst collecte voor: Mary’s meals
Dhr. Luuk Molenaar moest een operatieve ingreep in het ziekenhuis in Alkmaar ondergaan. Hij is weer thuis om te herstellen.
Dhr. Dick Bender verblijft door de weeks in Heliomare om daar verder te herstellen en te revalideren. In het weekeinde is hij thuis.
Dhr. Tjitse Offinga mocht afgelopen week naar huis terug keren .
AGENDA
Vandaag is er ook aandacht voor de actie van Amnesty International. Naast de grote landelijke Schrijfactie in de bibliotheek a.s. dinsdag is er vandaag de mogelijkheid uw handtekening te zetten voor Nasu uit Nigeria. Daar hoort u in de dienst meer over. Bovendien kunt u de jaarlijkse groetenlijst voor gevangenen meenemen.
ALGEMEEN
Mary’s meals - Christmas Carols
Kerst, een mooie tijd om met elkaar te vieren, geluk te wensen en extra aandacht te geven aan mensen die dat nodig hebben. Ook dit jaar kan dat op een speciale manier.
Bestel een origineel gezongen kerstgroet voor uzelf, familie of iemand die u dierbaar is. Een enthousiaste groep jongeren en ouderen van onze kerk zingt voor u de mooiste Christmas Carols. Uw vrijwillige bijdrage gaat naar het diaconale project Mary’s meals.
www.marysmeals.nl
Bent u geïnteresseerd, stuurt dan een mail naar met uw gegevens en wensen, dan nemen wij contact met u op.