Zondagsbrief 12 mei 2019 Zondagsbrief 12 mei 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
ds. Jacqueline Geertse Afscheidsdienst
Organist/pianist:
Mw. Ina Terpstra
M.m.v.:
De Cantorij o.l.v. mw. Coby Moens

De bloemschikking staat vandaag in het teken van het afscheid van ds. Jacqueline Geertse.
Het is geïnspireerd op de laatste bijdrage van haar in de Op Weg.
De basis van het stuk is het driepoot houten krukje dat alle drie de poten nodig heeft om te blijven staan. “Er zijn mensen binnen, er zijn mensen buiten en God is erbij als onze hulp. Dat is de drieslag waar een levende gemeenschap op steunt. Je kunt geen van de drie weghalen, want dan valt de kerk om.”
Het krukje is rood geschilderd, de kleur van de ambtsdragers, het antependium van vandaag, en de kleur van het logo van onze kerk. Het logo staat dan ook op het krukje afgebeeld.

Op het krukje staat een veelkleurig bloemstuk, zoals ook onze gemeente bestaat uit veel verschillende mensen. Met daarin de  “herdersstaf” van onze predikanten en daarboven drie rozen van De Vader, De Zoon en de Heilige Geest en/of Geloof, Hoop en Liefde.

Op de tafel staan rondom het krukje toefjes bloemen, symbool voor het feit dat de kerk open staat voor hen die buiten de kerk staan, zij die het moeilijk hebben of die wij willen aanspreken. dichtbij en verder weg. Het missionair zijn is wat Jacqueline sterk in haar werk ervaart en daarom  als belangrijk levensmotto heeft.
De klimop staat voor het vertrouwen dat wij stellen in God, maar ook in elkaar. We hebben er vertrouwen in dat God Jacqueline begeleidt in haar nieuwe gemeente in Zeeland en wensen haar alle goeds toe.

De bloemengroep.

Na afloop van deze dienst kunt u in De Brink tijdens een receptie afscheid nemen van ds. Jacqueline Geertse.

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor Samen voor Kenia. Project nursing school Het is alweer de laatste collecte voor ons project. We zijn als organisatie met de laatste actie bezig en over 3 maanden reizen we af aar Kilgoris Kenia. Al het geld voor de school is binnen maar de school was nog leeg. Dus met de laatste acties willen we de school, inclusief de slaapkamers van de jongeren inrichten. Father Joseph heeft op ons verzoek bekeken wat hiervoor nodig zou zijn. 50 college stoelen met tafel a €45, 30 bedden a €164 en 9 eettafels met stoelen (bedrag nog niet bekend).  Met ongeveer 10.000 euro kunnen we de hele school inrichten. Wij hopen dat U ons daarin wilt helpen zodat de school vanaf de start er geweldig uit gaat zien.  Wij zijn u als gemeente van Christus ontzettend dankbaar dat u ons dit jaar weer erg gesteund hebt. Met elkaar hebben wij de wereld er toch weer een stukje mooier gemaakt

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Jeugdwerk Protestantse Kerk

Martha Nuis  is voor revalidatie opgenomen in
Magentazorg - Revalidatie Alkmaar, (voorheen de Lauwershof)
- Alkmaar. Het adres is: Jupiterstraat 10, 1829 CA Alkmaar.
Dhr. Joop Heere is weer thuis en Margreet zal hem binnenkort volgen . Na zoveel maanden zal zij ook weer naar huis terugkeren.
Mevr. Truus Harlaar verblijft in  de Magnushof in Schagen. Haar adres is Jacob Ruysdaellaan 30
1741 KW Schagen .
Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

Veiling Samen voor Kenia
Een gezellige avond met mooie koopjes, unieke objecten en diensten! Doe een mooi bod en steun het project.
Elke zondag na de dienst kunt u de speciale kunstwerken van de Samen voor Kenia jongeren bewonderen. Deze unieke kunstwerken kunt u kopen tijden de veiling.

Kom ook!
zaterdag 25 mei 20.00uur in De Brink: Dinner by bike (samen voor Kenia),
Op zaterdag 18 mei kan u gezellig fietsen en genieten van een drie gangen menu. Na de dienst staan wij klaar met intekenlijsten. We hebben 5 starttijden waarvan één al is volgeboekt. Er kunnen 8 volwassenen per tijd geboekt worden. Vol is vol. Het is vandaag de laatste dag dat u zich kan opgeven, graag noteren wij voor deelname.

mede namens de organisatie Rob en Els de Visser-Groenewegen

ALGEMEEN
Vrijdag 26 april heeft er weer een maaltijd in de Brink plaatsgevonden. Er zijn door drie dames lekkere pasta's klaargemaakt, en er waren rond de 50 gasten die heerlijk gegeten hebben. Er was een opbrengst van €171 voor Samen voor Kenia.