Zondagsbrief 15 september 2019 Zondagsbrief 15 september 2019

De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
ds. Henco van Capelleveen

Organist/pianist:
Mw. Diny Kotterer

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is voor Kerk in Actie – Noodhulp slachtoffers overstromingen Zuid-Azië. Terwijl in Nederland een hittegolf was, zijn meer dan 14 miljoen mensen in Zuid-Azië getroffen door zware regenval, aardverschuivingen en overstromingen. In Nepal zijn ongeveer 500.000 mensen getroffen en worden er voedselpakketten, waterzuiveraars, zeep en muskietennet uitgedeeld. Naar schatting zijn 4 miljoen mensen in Bangladesh getroffen door de overstromingen. Meer dan 350.000 huizen zijn beschadigd of vernietigd. De meeste mensen wonen in bamboe omheinde of lemen huizen met stro en golfplaten; deze zijn flink beschadigd door de plotselinge regenval. Drinkwaterbronnen en sanitaire voorzieningen zijn ernstig beschadigd. Kerk in Actie werkt in Bangladesh samen met lokale partners. Zij konden de hulp snel opstarten. Zij delen onder de getroffen mensen voedsel en andere levensmiddelen uit, zoals rijst, sojaolie, suiker, zout, ORS en zeep

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Algemeen kerkenwerk.

De bloemen van vandaag volgen het thema van deze startzondag.
Ook bij bloemen heb je namelijk bij naam bekende  en bij naam meer onbekende bloemen.
De meer onbekende bloemen vormen minder makkelijk een mooie bos maar ze zijn wel  in de samengestelde bos bloemen te vinden. Echter, de roos, tulp, chrysant enz. spelen vaak de hoofdrol in die bos en de naams-onbekende bloemen spelen meer de bijrol. Maar hoe zou zo’n samengestelde bos er zonder deze bloemen uitzien?
Dus net als de lamme bij de Schone Poort  en de hoofdman met zijn zieke vriend en nog vele andere naamlozen in de Bijbel brengen we deze bloemen nu onder de aandacht. Ook zij zijn het waard om goed te bekijken. Weet u hoe ze heten?

Mevr. Truus van de Wetering was in verband met een heupoperatie in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. Zij is nu in de Lauwershof om verder te herstellen en te revalideren.
Mevr. M. Sloot (  uit Alkmaar) kampt met gezondheidsproblemen. Vorige week heeft ze enkele dagen in het ziekenhuis gelegen voor onderzoek en behandeling. Ondanks een lichte verbetering moet nader onderzoek duidelijkheid geven wat er precies aan de hand is. . Dhr. en mevr. Binne en Tine de Groot zijn beide per 02 september verhuisd naar: Verzorgingshuis 't Rekerheem, Laan van Luxemburg 142, 1825 te Alkmaar. Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

Fietstocht Startzondag.
Vanmiddag kunt u deelnemen aan een fietstocht met een bijbels tintje. Om 14.00 vertrekken we bij de Ontmoetingskerk. Onderweg is er een pauze om te ‘laden en lossen’ . De fietstocht is ongeveer 25 km lang.

Op vrijdag 20 september wordt er weer een maaltijd gehouden in de Brink, u heeft hierover al kunnen lezen in de Op Weg. We gaan op die avond niet alleen eten maar ook Bijbelverhalen horen, verteld door Kees Posthumus.
Het wordt dus een “Maal met een verhaal”.
We beginnen daarom iets eerder, de maaltijd start om 17.30 uur, inlooptijd vanaf 17.00 uur. de intekenlijsten liggen de komende zondagen in de Brink. U bent van harte uitgenodigd! De kosten voor de maaltijd zijn 5 euro.
De kookgroep.

ALGEMEEN
Christmas Carols Echo
Hebt u altijd al eens mee willen zingen dan bent u van harte uitgenodigd om de repetities bij te wonen en mee te zingen als project lid. De repetities zijn op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur hier in de Ontmoetingskerk.
Alle stemmen zijn welkom, vooral de mannenstemmen!!
Graag tot dinsdag, namens het bestuur van Echo.