Zondagsbrief 17 februari 2019 Zondagsbrief 17 februari 2019
ZONDAG 17 februari 2019

De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger: ds. Jacqueline Geertse
Organist: mw. Ina Terpstra
M.m.v.: de Cantorij o.l.v. mw. Coby Moens

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor Noodhulp Kerk in Actie – Ethiopië. In Nederland kijken wij vaak op Buienradar om te zien wanneer we niet nat regenen. Maar voor boeren en boerinnen in Ethiopië betekent deze (weers-)informatie het verschil tussen zelfstandig overleven of afhankelijk raken van noodhulp. Ethiopiërs zijn droogte van oudsher gewend, maar door de klimaatverandering wordt de droogte extremer en valt de regen onregelmatiger. In Ethiopië worden boeren ondersteund om beter voorbereid te zijn op de gevolgen van de klimaatverandering: • ze leren over irrigatie en het behoud van vruchtbare grond; • ze krijgen zaden die goed tegen droogte kunnen en leren hoe ze die moeten verbouwen;      • ze leren geld sparen en verdienen met kleine handeltjes; • ze worden gewaarschuwd voor extreme droogte en hevige regen, zodat ze weten wanneer ze het beste kunnen planten en oogsten.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Jeugd- en jongerenwerk

Mevr. Truus Harlaar is opgenomen geweest in het ziekenhuis in Alkmaar. Zij is weer thuis.
Mevr. Tineke Demmers is met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. Inmiddels is de koorts vrijwel weg, maar ze heeft nog problemen met de ademhaling, waarvoor ze verder wordt behandeld. Haar adres is: Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, Afd. 431, kamer 886, Postbus 501, 1800 AM Alkmaar.
Mevr. Margreet Heere verblijft in zorgcentrum Westerhout in Alkmaar om daar te herstellen en te revalideren. Haar adres is: Zorgcirkel Westerhout, Van Houtenkade 3, 1814 DE Alkmaar afdeling Kastanjehof Kamer 1.01
Mevrouw H. de Greeuw is afgelopen week vrijdag weer thuisgekomen na een periodieke opvang bij Geriant na een val in haar appartement. Het gaat weer goed met haar.
Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

AGENDA
Op zondag 3 maart is er een High Tea in de Brink. Het belooft een heel gezellige middag te worden met heerlijke hapjes, echt een aanrader!
Het begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. U bent hier van harte voor uitgenodigd. De kosten zijn tien euro per persoon. De opbrengst is voor Samen voor Kenia.
U kunt u opgeven bij Baukje van der Goot of bij Ineke de Boer of

ALGEMEEN
Deze Zondagsbrief wordt u aangereikt namens de kerkenraad. Met de invoering van de nieuwe huisstijl is dit een andere naam, maar met de vertrouwde inhoud van het Mededelingenblad.
Ons streven is om de inhoud van de Zondagsbrief dubbelzijdig op een A5 formaat af te drukken.
Dit lukte de laatste tijd (bij het Mededelingenblad) en ook vandaag niet vanwege de hoeveelheid kopij. Vaak komt het ook ongunstig uit en blijft er veel witte ruimte over, zoals deze zondag.
In de Plaatselijke Regeling staat omschreven dat de items die opgenomen worden over de komende week gaan. Een tip: u laat in OP WEG, op de website en/of Facebook uw uitgebreide kopij opnemen. In de Zondagsbrief volstaat een verwijzing naar dit artikel, het hoeft dan niet opnieuw, in zijn geheel, te worden afgedrukt.

Met vriendelijke groet,
namens de Taakgroep Communicatie,
Nel Huibers-Kouwen

DE FANCY FAIR VAN 10 FEBRUARI
Beste mensen, wat was het een mooi feest. Eerst een mooie kerkdienst met veel jeugd, een mooie en inspirerende preek en mooie liederen. Daarna de fancy fair: een feest dat elk jaar groter en mooier wordt. Dank u allemaal dat het zo'n mooi feest kon worden.  Samen hebben we voor het goede doel, Samen voor Kenia, het geweldige bedrag van 2190 euro opgehaald. De diaconie verdubbelt ook deze keer het bedrag zodat we op deze zondag, samen met de gift van de kerkrentmeesters van 3015 euro, meer dan 7000 euro opgehaald hebben. Het was opnieuw een dag dat we er met z'n allen achter gingen staan en hebben laten zien wat voor een gemeente wij zijn.
Er kon ook een vlucht met de MAF gewonnen worden. De winnaar is Martijn Molenaar.

Namens de organisatoren en Samen voor Kenia hartelijk dank voor deze mooie dag.

EEN LEUK TEAM, ENORM VEEL VOLDOENING, EEN KORTLOPEND PROJECT, VEEL VRIJHEID, ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN, CREATIVITEIT EN ENTHOUSIASME ZIJN ZEER WELKOM.
Klinken deze punten als muziek in uw oren? Kom ons dan versterken in de Rommelmarkt Commissie! Wij zijn op zoek naar meedenkers, handen uit de mouwen types en bovenal mensen, die het leuk vinden om de jaarlijkse Rommelmarkt tot een succes te maken! Interesse of vragen? Bel dan naar Marion Jolen:  06-30871934.