Zondagsbrief 21 juli 2019 Zondagsbrief 21 juli 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
ds. Henco van Capelleveen

Organist/pianist:
  Bob Nuis

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor Noodhulp Kerk in Actie.  Direct na een ramp biedt Kerk in Actie noodhulp en voorziet mensen van hun eerste levensbehoeften. Bij de wederopbouw zorgt Kerk in Actie ervoor dat infrastructuur en woningen worden hersteld. Ook zetten zij programma's op voor rampenpreventie in gebieden waar natuurrampen vaker voorkomen. Kerk in Actie steunt samen met ICCO (coöperatie voor ontwikkelingssamenwerking) lokale organisaties, die toegang hebben tot de slachtoffers in rampgebieden.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Pastoraalwerk

Uit de gemeente:
Mevr. Margreet Heere, verblijft na haar revalidatie in Alkmaar nu in verzorgingshuis Mieuwijdt in Graft.

ALGEMEEN
Kerkenraad
In de vakantieperiode zijn Henk Jonkvorst en Henco van Capelleveen de aanspreekpunten voor situaties die om snelle afhandeling vragen.

Lieve mensen,
We hebben op 5 juli weer een heel gezellige goedbezochte maaltijd gehouden in de Brink. Dit was de laatste keer dat we het Kenia project hebben gesteund. Wat is het een succes geworden mede dankzij u, hartelijk dank daarvoor. Deze avond konden we toch weer 208 euro doneren. Het is nu zomervakantie maar we willen u toch al de datum meedelen van de volgende maaltijd, dat zal zijn op 20 september. Noteert u de datum alvast. We gaan dan weer een ander diaconaal doel steunen. Tegen die tijd kunt u hier meer over lezen in de Op Weg.
Fijne zomer gewenst en we zien u graag weer in september, de kookgroep

Samen voor Kenia is nu eindelijk écht naar Kenia!
Zondag 7 juli was de 'uitzwaaidienst' hier in de Ontmoetingskerk. Wat een belangstelling en wat leven er veel mensen mee! Zo gaan we wel met een warm gevoel weg!
Afgelopen donderdag 18 juli zijn we vertrokken naar Kilgoris in Kenia, om daar te zien wat er met het ingezamelde geld al gebeurd is. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen om de laatste hand te leggen aan het het opknappen van de Nursingschool.
U kunt ons volgen en onze avonturen meelezen via ons online reislogboek, waarin we proberen dagelijks een verslagje te schrijven van wat we allemaal meemaken.
Ga hiervoor naar www.samenvoorkenia.com, en klik op de grote rode knop om naar het logboek te gaan.
Als laatste teamactiviteit voorafgaand aan de reis hebben we een ouderwetse Lipdub gemaakt! Als u nieuwsgierig bent naar wat dit is, klik onderaan de logboek-pagina dan op het filmpje. Het is erg vermakelijk!
Veel plezier met kijken en blijf ons volgen! 🇰🇪🇳🇱 🏻
(En een berichtje achterlaten mag natuurlijk altijd!)