Zondagsbrief 23 februari 2020 Zondagsbrief 23 februari 2020
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.
Voorganger: Ds. Bart Seelemeijer
Organist/pianist: Dhr.  Bob Nuis
M.m.v.: Mw. Saskia Balder, doventolk

LIEDEREN EN LEZINGEN
aanvangslied NLB 767: 1 en 2
kyrië NLB 301k
glorialied NLB 791
1e schriftlezing Ester 7, bij gesprek met de kinderen
na toelichting Gezang 125: 1, 2 en 5 uit Liedboek 1973
2e schriftlezing Ester 9: 20-28
tussen de lezingen Een lied tegen de 3e WO, melodie NLB 345
3e schriftlezing 2 Korinthiërs 6: 1-13
voor de prediking NLB 845 op de melodie van Psalm 86
na het orgelspel NLB 841
kinderlied NLB 419
slotlied NLB 769: 1, 4 en 6

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor het Werelddiaconaat – Samenwerken aan stabiele toekomst Kameroen. Samen sterk in strijd tegen droogte. Jaqueline werkt als landbouwtrainster voor de Lutherse Broederkerk in het droge noorden van Kameroen. Een kleine kerk met 250.000 leden en 1.300 kerken in een islamitische omgeving. Boerinnen uit de omgeving volgen haar lessen in hun eigen dorp. “Ik leer deze vrouwen hoe ze kippen of geiten kunnen houden en hoe ze een voldoende oogst kunnen krijgen in het regenseizoen, om de droge tijd door te komen en ook nog iets te kunnen verkopen. Ik leer hen samen sparen en een kasboek bijhouden,” legt Jaqueline uit. “Een deel van de maisoogst hebben ze nu in een loods opgeslagen. Zodra de prijs omhoog gaat, verkopen ze de maïs met meer winst. Ik stimuleer hen om jonge boompjes te planten om ontbossing tegen te gaan. Ook leer ik hen om hout besparende oventjes te gebruiken. Want als ze te veel hout hakken, dan spoelt de vruchtbare bodem weg.”
De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Pastoraal werk.

Mw. Tineke Demmers wordt volgende week opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar in verband met een heupoperatie.

Sobere maaltijden
Vanaf vandaag tot en met 29 maart liggen er zondags op een tafel in de Exoduszaal inschrijflijsten. De maaltijden zijn op donderdag 5, 12, 19 , 26 maart en de laatste op 2 april. Op het menu: een kop soep en versgebakken brood. We beginnen met een bezinningsmoment door ds. Henco van Capelleveen. Aan het eind van de maaltijd wordt een filmpje getoond over het diaconale doel ‘Mary’s Meals’, waarna gevraagd wordt om te delen met diegenen in de wereld die het niet zo getroffen hebben als wij.
De diaconie.

Ontmoeten en gedag zeggen
Op dinsdagavond 25 februari kunt u in een informele sfeer afscheid nemen van onze interim-predikant ds. Marius Braamse. U bent van harte welkom tussen 19.00 uur en 21.00 uur in de foyer van De Brink. De koffie en thee staan klaar.

Zangdienst
Zet u alvast in uw agenda dat er op zondag 8 maart om 19.00 uur een zangdienst is? Voorganger is ds. Sjaak Visser uit Zaandam. Muzikale medewerking: Interkerkelijk Evangelisatiekoor ‘Revival’ uit Den Helder.