Zondagsbrief 24 november 2019 Zondagsbrief 24 november 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
Ds. Bart Seelemeijer uit Heerhugowaard

Organist/pianist:
Mw. Leni Brinkman

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor Algemeen diaconaal werk. Het diaconaat helpt in de eerste plaats waar geen helper is. Het zet zich in op sociaal-maatschappelijk terrein, vooral waar overheid en samenleving onvoldoende mogelijkheden hebben of tekort schieten. Zo schenkt de diaconie aandacht aan directe hulp aan slachtoffers van armoede, rampen, epidemieën, onrecht en geweld; maar ook aan duurzame ontwikkeling en bestrijding van armoede, eenzaamheid en uitsluiting.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Pastoraat

Dhr. Dick Bender verblijft in  Heliomare om daar verder te herstellen en te revalideren. Zijn adres is: Heliomare Revalidatie, Relweg 51, 1949 EC, Wijk aan Zee
 Mw.Maartje Sloot uit Alkmaar, verblijft nog in expertisecentrum voor revalidatie en behandeling Alkmaar (v.h. Lauwershof). Het adres is: Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp (NH)

AGENDA

Gemeenteavond om 20 uur in de Ontmoetingskerk. De begrotingsbladen liggen vanmorgen nog ter inzage in de kerk.

ALGEMEEN
Afgelopen zondag hebben we in de dienst aandacht besteed aan Mary's meals.
De collecte van de Diaconie was voor dit doel en na de dienst hebben we fruit verkocht voor het goede doel.
De collecte heeft ruim € 329 opgebracht, het fruitverkoop bijna € 297. De gezamenlijke maaltijd van de vrijdag ervoor heeft € 271. Het totaal van dat weekend  was ruim € 897.
Dat betekent dat we 57 kinderen een heel jaar lang een maaltijd op school kunnen geven zodat ze geen honger hoeven te lijden. Zo hebben wij met hun delen de vijf broden en de twee vissen zodat iedereen genoeg heeft.

Beste gemeenteleden en vrijwilligers,
Zoals jullie weten en gezien zullen hebben wordt op dit moment het beeld en geluid in de kerk en de Brink geïnstalleerd.
We krijgen hier veel vragen over dus vandaar hier even een update.
Samen met de leverancier en de klusploeg zijn we druk bezig om alles zo snel mogelijk werkend te krijgen.
Op dit moment zijn er nog wat technische problemen maar we zijn hard aan het werk om dat op te lossen.
Als de oplevering van de leverancier plaats heeft gevonden gaan we met het Beamteam proefdraaien en zal de installatie steeds meer gebruikt gaan worden.
Tot die tijd vragen we uw begrip dat één en ander misschien nog niet vlekkeloos werkt. Het is een behoorlijk ingrijpende operatie en dat kost tijd.
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u altijd een bericht sturen naar
Of bellen naar 06-18942823
Namens het Beamteam