Zondagsbrief 3 november 2019 Zondagsbrief 3 november 2019

2 gedachtenisdiensten (10 uur en 11.30 uur)

De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
ds. Henco van Capelleveen; beide diensten

Organist/pianist:
Mw. Ina Terpstra; beide diensten

M.m.v.:
De cantorij o.l.v. Mw. Coby Moens ( alleen tweede dienst) en mw. Magdel Erasmus-van Rooyen dwarsfluit (alleen tweede dienst)

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor de Najaarszending: Onderwijs voor groeiende kerk in Zambia. In Zambia volgende de studenten aan de theologische faculteit in Lusaka kwalitatief goed theologisch onderwijs. Ze worden er niet alleen opgeleid om gemeenteleden te ondersteunen bij hun geloof, maar ook bij hun dagelijkse strijd om te overleven. Zo komen in de opleiding ook onderwerpen als hiv/aids, man-vrouwvraagstukken, mensenrechten, klimaatverandering en voedselzekerheid aan de orde. Een aantal van de predikanten in opleiding is al voorganger. Ze verhuizen soms met hun hele gezin naar het universiteitsterrein. Voor € 2.450 krijgt een theologiestudent in Zambia een jaar opleiding en huisvesting. Naast Zambiaanse docenten geeft ook een docentenechtpaar uit Nederland les: Thijs en Marike Blok.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Algemeen kerkenwerk

Mevr. Truus Harlaar is na haar operatie weer terug in Forum II.
Dhr. Tjitse Offinga is afgelopen week overgegaan van het ziekenhuis naar het revalidatiecentrum : expertisecentrum revalidatie en behandeling in Alkmaar. Het adres is: Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp (NH)
 Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

AGENDA
Vrijdag 15 november wordt er weer een maaltijd verzorgd in de Brink. De aanvang is 18.30 uur, inlooptijd vanaf 18.00 uur. U kunt zich voor de maaltijd opgeven op zondag 3 en 10 november, er liggen dan intekenlijsten in de koffiezaal. Zoals u van ons gewend bent vragen wij 5 euro voor de maaltijd, een drankje kost een euro, geld wat we over houden gaat naar een diaconaal goed doel. Wij gaan er weer alles aan doen om er een heel gezellige avond van te maken.
U bent van harte uitgenodigd, vriendelijk groet, de kookgroep.