Zondagsbrief 5 mei 2019 Zondagsbrief 5 mei 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.
Voorganger: Drs. J. Greven
Organist/pianist: Mw. Ina Terpstra

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is vandaag bestemd voor Kerk in Actie – Noodhulp Syrië. Op plekken waar de gevechten in Syrië lang doorgaan, krijgen inwoners het steeds moeilijker, zoals in Aleppo. De kerken in Syrië delen ook hulppakketten uit aan bejaardenhuizen en kleuterscholen, omdat ouderen en kleine kinderen het meest kwetsbaar zijn.  Eén van de mensen die een hulppakket heeft gekregen is Linda. Zij kan niet meer zelf naar een distributiecentrum komen en daarom bracht de organisatie een pakket bij haar thuis. Linda is een 78-jarige alleenstaande vrouw. Haar huis is volledig verwoest door mortieren. Ze is samen met haar zus in de wijk Altilal in Aleppo terecht gekomen. Inmiddels is haar zus overleden. Ze woont nu alleen. Ze heeft geen inkomen en is afhankelijk van liefdadigheidsinstel-lingen en kerken. Linda heeft last van een te hoge bloeddruk, diabetes, een hoog cholesterolgehalte en jicht. Hierdoor kan ze eigenlijk niet meer lopen. Linda zei: "Door dit pakket kan ik weer wat gemakkelijker leven, zonder zorgen. Alle dingen die ik echt nodig heb, zijn nu weer in huis. Dankzij de goede mensen die in deze wereld leven.” Eén hulppakket kost 45 euro!

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Algemeen kerkenwerk

Mw. Annie Hilbrands is vorige week enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis. Er moest een stent in haar slokdarm worden geplaatst. Het gaat nu wat beter met haar.
Mw. Martha Nuis is met een gebroken heup opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.  Als u dit leest is ze waarschijnlijk al geopereerd. Het adres is: Afdeling Chirurgie, Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, Wilhelminalaan 12, 1815 JD Alkmaar
Dhr. Joop Heere en mevr. Margreet Heere verblijven beiden in Westerhout. Hun adres is: Zorgcirkel Westerhout, Van Houtenkade 3, 1814 DE Alkmaar, afdeling Kastanjehof Kamer 1.01 en 102
Mevr. Truus Harlaar verblijft in de Magnushof in Schagen. Haar adres is Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen.
Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

ALGEMEEN
Op zaterdag 11 mei, organiseert de PG Alkmaar in samenwerking met 15 jongeren die komende zomer naar Ghana gaan voor een werkvakantie (vanuit de PG Alkmaar) een cabaretavond met cabaretier Timzingt (Tim van Wijngaarden). Zie Op Weg blz. 15 en op deze website bij “Overige dagen”

Afscheid op 12 mei
Zoals u weet, zijn de voorbereidingen voor het afscheid van ds. Jacqueline Geertse in volle gang. Voor een afscheidscadeau kunt u uw bijdrage kwijt in een speciale doos bij de uitgang. Niet iedereen vindt dat handig; men wil liever geld overmaken. Dat kan natuurlijk ook. U kunt dat doen op bank-rekening NL30 RABO 0326906878 t.n.v. Protestantse gemeente Heerhugowaard. Graag vermelden “afscheid ds. Jacqueline Geertse”.

Veiling Samen voor Kenia
Een gezellige avond met mooie koopjes, unieke objecten en diensten! Doe een mooi bod en steun het project.
Elke zondag na de dienst kunt u de speciale kunstwerken van de Samen voor Kenia jongeren bewonderen. Deze unieke  kunstwerken kunt u kopen tijden de veiling. Kom ook! zaterdag 25 mei 20.00 uur in De Brink