Zondagsbrief van 16 juni 2019 Zondagsbrief van 16 juni 2019
De kerkenraad heet allen hier aanwezig, thuis of elders, hartelijk welkom.

Voorganger:
Ds. J. Meinders uit Midwoud

Organist/pianist:
Mw. Ina Terpstra

COLLECTES
De collecte voor de diaconie is voor Stichting Kruispost. Stichting Kruispost is een hulppost voor medische en psychosociale zorg aan onverzekerden, daklozen en asielzoekers, de stichting werkt veel samen met huisartsen in Amsterdam. Veel mensen die bij Kruispost komen, lijden aan Posttraumatisch Stress Stoornis aangezien veel illegalen uit oorlogsgebied komen. De illegale vreemdelingen kunnen zich in Nederland niet verzekeren, maar hebben toch recht op noodzakelijke medische zorg. Hoewel een groot deel van de hulpverleners goed de weg weet naar de financiering voor zorg aan deze groep, is er toch nog een redelijk percentage dat niet op de hoogte is. Hierdoor komen illegalen bij de tweedelijns zorg vaak voor een dichte deur te staan.

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel: Eredienst.

Mevr. Margreet Heere verblijft nog steeds in Westerhout Alkmaar.
Mevr. Truus Harlaar verblijft in  de Magnushof in Schagen. Haar adres is Jacob Ruysdaellaan 30 1741 KW Schagen .
Mevr. Sep Groen mag  volgende week dinsdag vanuit de Magnushof in Schagen weer naar huis terugkeren.
Mevr. Tamara Bijl Smit Sibinga is door een heupfractuur in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. Zij mocht afgelopen donderdag weer naar huis terug keren.

Wij wensen alle zieken thuis, in ziekenhuis en verpleeghuis alle goeds toe en dat onze aandacht hen tot steun mag zijn.

Bericht van de kookgroep,
  Vóór de zomervakantie gaan we nog een keer voor u koken, we willen er weer een heel gezellige avond van maken en hopen op veel gasten. De maaltijd vindt plaats op vrijdag 5 juli in de Brink. We gaan eten om 18.30 uur, de Brink is open om 18.00 uur. De komende zondagen liggen er intekenlijsten klaar zodat u zich op kunt geven om te komen eten. De kosten zijn zoals altijd 5 euro per persoon, een drankje kost een euro. De opbrengst is ook deze keer nog voor Samen voor Kenia.
Hartelijke groet, de kookgroep.

ALGEMEEN

Beroepingswerk.
De advertentie en alle informatie over deze vacature staan nu op de website.

Vakantie
In de periode van 16 juni tot 1 juli zal het pastoraat worden waargenomen door ds. Fokko Omta uit nieuwe Niedorp.
Vanaf 1 juli is ds. Marius Braamse weer beschikbaar en 15 juli ben ik weer terug. In deze vakantie periode zal ouderling Sylvia Dijkstra aanspreekpunt zijn bij eventuele afscheidsdiensten.
Henco van Capelleveen