Henco van Capelleveen
Ds. H.C. van Capelleveen

Henco van Capelleveen. Sinds 1 juli 2001 ben ik als predikant verbonden aan de Hervormde gemeente van Heerhugowaard-Veenhuizen. Hiervoor heb ik 7 jaar in twee Friese gemeentes gewerkt.
Ik ben geboren en getogen in Ede. Daar heb ik de brede verscheidenheid van geloven meegemaakt. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is respect voor elkaars geloofsbeleving te hebben. Ruimte is voor mij een kernwoord als het om kerk en geloof gaat.
Tijdens mijn studie Theologie in Groningen is daar de liefde voor de Bijbelse verhalen bijgekomen. Kennis van de structuren, de beelden en de dwarsverbanden van die oude verhalen maken ze tot een bron van inspiratie voor mensen van nu. Het zijn die verhalen die ons samenbinden.
Bezig met de kerk in de moderne samenleving, met alle vragen die dat met zich meebrengt ben ik actief voor het predikanten platform “Op Goed Gerucht”. Samen met collega’s op zoek zijn naar nieuwe wegen, nieuwe vormen en nieuw lef is een bron om het goede gerucht gaande te houden.

Contactgegevens:
Mahonialaan 50
1702 XD Heerhugowaard
Bereikbaar op werkdagen van 09.00-09.30 en 19.00-19.30 uur. Vrij op zaterdag.

Ds. J. Geertse

Sinds 7 februari 2010 werk ik hier als predikant. Daarvoor werkte ik jarenlang met plezier in het onderwijs en was ik predikant in de Protestantse Gemeente te Kruiningen (ZLD). Dat ik in Zeeland ben geboren en opgegroeid, heeft een grote invloed op mij gehad . De prachtige natuur van Walcheren heeft me de verwondering geleerd. Het vrijwel altijd omringd zijn door badgasten leerde me open en gastvrij te zijn. Zo was het ook in het gezin en in de kerk waar ik opgroeide. Iedereen was welkom. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. Wat een kans om in een gemeente samen te zoeken naar manieren die ons helpen om iets van God te ervaren in het leven van alledag. Elkaar te helpen als het leven moeilijk is en vooral ook als het levenseinde in zicht komt. Het mooiste verhaal uit de bijbel vind ik het verhaal over de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw bij de bron (Johannes 4). Het geeft voor mij de kern weer van het geloof in God. Als mensen staan we bij een bron waaruit je een ongelofelijke rijkdom aan liefde, verbeelding, inspiratie, heelheid, kracht en wijsheid kunt putten. Gekker nog: we zijn zèlf die bron (vs 14). Is dat niet prachtig? Mag dit het motto zijn voor ons kerkewerk.

Contactgegevens:
Ds. J. Geertse
Zuidwijkring 105
1705 LS Heerhugowaard
072-5315557/06-83578357 (vrij op zaterdag)