Mededelingenblad 22 april 2018 Mededelingenblad 22 april 2018

10.00 uur, ds. H.C. van Capelleveen.
Vanmorgen is er in de dienst  extra aandacht voor het werk van Amnesty International. Na de dienst kunt u weer een brief ondertekenen.

Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen, ook voor hen die via KerkWebRadio met ons verbonden zijn.

COLLECTE
De diaconale collecte is voor Amnesty International.  Amnesty International is een vereniging die de naleving van de mensenrechten beoogt zoals die zijn vastgelegd in de Universele verklaring van de rechten van de mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. Het symbool van de organisatie is een kaars met prikkeldraad, een verwijzing naar het motto 'Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken'. Zo beijvert zij de vrijlating van, die omwille van hun politieke, religieuze, sociale of seksuele overtuiging en/of geaardheid vervolgd worden, en gevangen gezet zijn. Tegenwoordig ziet Amnesty International ook toe op gedragingen van gewapende verzetsbewegingen.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Eredienst en Kerkmuziek wereldwijd.

Uit de gemeente:
-Mevr. Wil van der Horst is afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. De eerste behandelingen gaan beginnen.
-Dhr. Henk Kamp verblijft nog in het ziekenhuis in Alkmaar; Noordwestziekenhuisgroep  locatie Alkmaar.
-Mevr. Bea van der Kooi is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar, de verwachting is dat zij komende week weer naar huis zal terugkeren.
--Mevr. Betty Kraaij heeft afgelopen week een hartoperatie ondergaan in het st Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Als alles goed blijft gaan zal zij naar het ziekenhuis in Alkmaar gaan om daar verder te herstellen.
-Mw. Hannie Dijkstra wordt momenteel verzorgd in Woonzorglocatie “De Haemstede’. Het ligt midden in een lommerrijke wijk, vlakbij het centrum van Bergen met zijn winkels en gezellige terrassen. Voorheen was dit een verzorgingshuis. Momenteel woont er nog in een speciale vleugel van het huis een groep mensen met een lichte zorgvraag.
Het adres is: Beemsterlaan 6,  1861 LH Bergen
-Mw. Tine de Groot verblijft in Zorgcentrum Horizon, Boeier 2, Kamer 108 ,1721 GA Broek op Langedijk.
-Mw. Leni van de Bovenkamp is vorige week gevallen met haar fiets. Het gebeurde vlakbij haar huis. Ze kwam zo ongelukkige terecht dat ze haar bovenarm brak. Maandag moet ze weer naar het ziekenhuis om te kijken wat er moet gebeuren.

AGENDA
In de dienst van a.s. zondag 29 april wordt muzikale medewerking  verleend door Oecumenische Zanggroep "Echo" o.l.v. dhr. Erwin de Ruijter, pianiste is mevr. Joke Tuinema.